Steven Soderbergh lager film om Panama Papers-skandalen

Tidligere i år kunne vi meddele at Steven Soderbergh forlater sin mye omtalte «pensjonisttilværelse» som spillefilmregissør og returerer til det store lerretet med heistfilmen Logan Lucky. Nå rapporterer The Playlist at Soderbergh også vil produsere og sannsynligvis regissere en film om Panama Papers-skandalen.

Hendelsen Panama Papers, som fant sted i april, er tidenes største dokumentlekkasje og mildt sagt et saftig utgangspunkt for en filmfortelling. Manuskriptet, som forfattes av Scott Z. Burns (The Informant!, Contagion, Side Effects) vil basere seg på den kommende boken Secrecy World av Jake Bernstein.

Produksjonen, som foreløpig står uten tittel, er allerede under utvikling, men sniker ikke i køen foran den varslede Logan Lucky. Etter sigende vil sistnevnte gå i opptak allerede til høsten, og kjenner vi Soderbergh rett vil Panama Papers-filmen følge like etter. (Ikke glem at Soderbergh leverte svimlende fem spillefilmer i perioden 2011-2013: Contagion, Haywire, Magic Mike, Side Effects og Behind the Candelabra.)

Vi i Montages er store tilhengere av Soderbergh, og selv om det har vært en fryd å følge hans fjernsynsserie The Knick, er det med stor glede at vi ønsker ham tilbake der han virkelig hører hjemme: i kinosalen. (Sjekk ut vår omfattende gjennomgang av Soderberghs karriere.)