Soderberghs nye thriller Side Effects introduseres med gnistrende trailer

Steven Soderbergh sitter på ingen måte stille.

Regissøren har for lengst annonsert at han vil trekke seg tilbake som filmskaper, men han akter på alle måter å forlate filmmediet med en rekke spenstige smell. Haywire og Magic Mike er ikke bare to av årets beste filmer på hver sin vidt forskjellige måte, men blant høydepunktene i Soderberghs mangslungne karriere.

Traileren til hans neste (og nest-siste) film, thrilleren Side Effects, med Rooney Mara, Channing Tatum og Jude Law i hovedrollene, ble sluppet i helgen og antyder at Soderbergh videreutforsker sjangerfilmens avkroker. Han gikk til verks med samme nysgjerrighet i Haywire, og med en distinkt personlig tilnærming Soderbergh har gjort for vane å anlegge. I Side Effects-traileren merkes avtrykket særlig i det visuelle, samtidig som intensiteten traileren selger inn virker å være forenlig med sjangeren.

Det skal sies at Soderberghs virus-thriller Contagion også fremstod som en trommevirvel i traileren – et markedsføringsvalg som jo ble en betydelig suksess – for så å være langt mer stemningsbasert og monoton enn promoteringen ledet oss til å tro.

Naturligvis er det umulig å anslå nå om dette også blir tilfellet med Side Effects, men med alle de potensielt fengslende plottrådene som kastes ut, under et suggererende slør av noir-aktig tussmørke, er det nok empiri her til å skape håp om en velsmakende porsjon suspense. Ta en titt på traileren her: