Tre filmer som har svært lite med hverandre å gjøre...bortsett fra at de alle blir gjenstand for fanatisk filmprat i denne episoden av Filmfrelst.

Filmfrelst

Filmfrelst #92: John Carter, Polisse, Hard Boiled

Lyttere av denne ukens episode av Filmfrelst vil få høre Eric Vogel, Karsten Meinich, Lars Ole (Anti)Kristiansen og Martin Sivertsen diskutere løst og fast filmer de har sett den siste tiden. Dermed er det duket for en uformell og bare delvis sammenhengende prat om alt fra Disneys kjempesatsning John Carter og den nyeste Liam Neeson-greia The Grey til Scorseses filmhyllest Hugo og franske Polisse.

…og hvordan John Woos actionklassiker Hard Boiled snek seg inn på plakaten denne gang får du bare vite ved å laste ned episoden og kaste deg i det.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 10 kommentarer

 1. David Auby sier:

  Alltid fint med ny podcast! :) Foreslår at dere lager en «undervurderte filmer»- podcast der dere presenterer deres topp 5-10 favoritter. Personlige favoritter som generelt sett har fått lite oppmerksomhet.

  Temapodcastene deres er de beste!

 2. Veldig enig ang. Polisse!

  Forresten liker jeg veldig godt disse episodene hvor dere bare prater om løst og fast, om diverse filmer uten noen spesiell plan. Gjør meg ingenting at det ikke er så fokusert.
  Ellers synes jeg forslaget over virker kult, tror det kan være en god anledning til å promotere noen oversette filmer.

 3. Heksehatten sier:

  Gjør en topp 10 filmer ever for min del. Snakk om film generelt! Godt at dere er tilbake forresten, flott podcast.

 4. Eric Vogel sier:

  Takk for feedback folkens.

  Glimrende idé å lage en temaepisode om undervurderte filmer!
  Den tar vi med oss.

  Som ellers nevnt i episoden – her er en red band trailer til «The Raid: Redemption»:
  http://trailers.apple.com/trailers/sony/theraidredemption/

  Som det står i kommentarfeltet til traileren: «This makes The Expendables look like a Disney movie.» Krysser fingrene for at den kommer på kino også i Norge!

  …og her er trailer til Merantau (2009), regissør Gareth Evans og stjerne Iko Uwais sin første film sammen:
  http://www.youtube.com/watch?v=QfH_H7SUv28

  Har i kjent stil ikke sett noen av dem enda, men gleder meg stort.

  Glad påsk.

 5. Eric Vogel sier:

  Tja, nå ble det feil link på «The Raid: Redemption».
  Mente denne: http://www.youtube.com/watch?v=uWlmhMSnVdM

 6. Det er Star Media Entertainment som har rettighetene til The Raid: Redemption i Norge, men de gir opp kino og går tilbake til ren videodistribusjon såvidt jeg vet, så jeg ville ikke veddet store summer på at den kommer på kino her. Dessverre.

 7. Den traileren var i alle fall ufattelig fet! Finnes den på dvd/sonefri Blu-ray noe sted?

 8. Eric Vogel sier:

  Geir: Aha. Takk for infoen. Mulig at noen andre tar kino-delen da. Kan vi håpe.

  Lars Ole: Filmen er nettopp sluppet på kino i USA (og i Indonesia), så vi må vente en stund til.

 9. Hard Boiled er ett mesterverk. Jeg er av typen som ofte kjeder meg når det blir mye skyting på film. Det finnes feks ingen bedre sovemedisin enn Aliens og filmer i den gata. Men Hard Boiled er annerledes. Som dere er inne på så er den bare så utrolig kreativ i måten den bruker vinkler, kameraføringer og i det hele tatt utnytter rommet. Skuddvekslinger blir nærmest til nærkamp når dynamikken i klippingen er så bra. Det kommer alltid noe nytt som holder deg på kanten av stolen. Samtidig har filmen også alltid en underliggen selvironi som gjør at selv de mest klisjéfylte scenene fungerer.

  Det sagt så vil jeg nok ikke blindt anbefale folk som liker Hard Boiled ett dypere dykk inn i Woos filmografi. Hollywood karrieren er mer eller mindre misslykket og ser man på de to kanskje mest anerkjente filmene hans fra 80 tallet, A Better Tomorrow og The Killer, så bærer de preg av å være en dårlig pastisj på samtidens Hollywood action uten noe særlig særpreg. På mange måter en slags ufullstendig Hard Boiled uten sjarm og kinetisk driv. Det finnes helt sikkert andre gode asiatiske actionfilmer der ute, men jeg føler fremdeles at det er viktig å poengtere at filmer som Hard Boiled ikke vokser på trær.

 10. Marius Willms sier:

  Geir tar nok litt feil angående Star Media. De har riktignok lagt ned sin egen kinoavdeling, men de fortsetter med kinofilm gjennom Norsk Filmdistribusjon. (Som forøvrig setter opp Star Medias Cabin in the Woods nå i mai.)

  Jeg pratet med Star Media i dag, og de opplyser at det foreløpig ikke er avgjort om The Raid: Redemption skal settes opp på kino. En mulighet er at det kun blir Oslo, eventuelt de største byene som får den, men den kan også ende opp med bredere eller ingen distribusjon.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>