HBO Nordic erstattes av HBO Max i løpet av 2021

Tidligere i dag rapporterte vi at Warner Bros. vil samarbeide med HBO Max om en ny lanseringsmodell i 2021. Nå er det klart at også nordiske kunder skal få tilgang på den maksimale versjonens eksklusive innhold, for HBO Nordic-konseptet vrakes til fordel for Max i løpet av neste år.

Ifølge det danske nettmagasinet Flatpanels vil overgangen fra Nordic til Max inntreffe i løpet av sensommeren eller høsten 2021. Skiftet innebærer ikke bare at norske abonnenter kan nyte godt av et større utvalg, men også oppleve bedre lyd- og bildekvalitet. HBO Nordic har med rette mottatt mange klager for å levere for lav oppløsning, så det er god grunn til å være glade for at de ifølge Flatpanels med all sannsynlighet vil kunne levere 4K HDR om et halvt års tid.

Katalogen vil etter sigende bli dobbelt så stor, preget av en vesentlig større satsing på film. Om Warner Bros. ønsker å kjøre samme strategi i Europa som i USA neste år, med parallell-lansering på kino og strømming via HBO Max (av filmer som Dune og The Matrix 4), er inntil videre et åpent spørsmål.