Lukas Moodysson er i gang med innspillingen av HBO-serien Gösta – Vilhelm Blomgren og Amy Deasismont spiller hovedrollene

Innspillingen av Lukas Moodyssons første TV-serie, en original produksjon av HBO Nordic, er i gang i Småland, Sverige. I dagens pressemelding fremkommer det at ukjente Vilhelm Blomgren spiller hovedrollen.

I andre roller finner vi Amy Deasismont, Mattias Silvell, Clara Christiansson, Regina Lund, Elisabet Carlsson, Nidhal Fares og Gustav Berg. Amy Deasismont var tidligere kjent som popartisten Amy Diamond, og fikk sitt gjennombrudd som skuespiller med Min lille søster (les vårt intervju). Spillefilmdebuten ble nominert i flere Gullbagge-kategorier, inkludert beste kvinnelige hovedrolle til Deasismont.

I pressemeldingen heter det at Vilhelm Blomgren «er født på Gotland og har studert ved Høyskolen for scene og musikk i Gøteborg. Han har vært aktiv på scenen siden barndommen, både som sanger og skuespiller. Nylig spilte han hovedrollen i musikalen Hair på Gøteborgs opera, og rollen som Freddy i My Fair Lady på Stockholms Stadsteater.»

Gösta er en 28 år gammel spesialist innen barne- og ungdomspsykologi, som får sin første jobb et tettsted på landsbygda. Han ønsker å være den snilleste personen i verden og hjelpe alle han møter, men lykkes ikke alltid med ambisjonene sine. Regissør og manusforfatter Moodysson varsler at han ønsker å finne en perfekt balanse mellom humor og alvor, slik han har lyktes med tidligere i både Fucking Åmål (1998) og Tillsammans (2000): «I want Gösta to be a mix of comedy and Dostoevsky; as funny as possible and as serious as possible.»

Serien vil bestå av 8 episode på 45 min., og er produsert av Lars Jönsson og Memfis Film. Eksekutive produsenter for HBO er Hanne Palmquist, Steve Matthews og Antony Root.

Gösta vil få premiere på HBO i europeiske land i løpet av 2019.