Norsk kortfilm vist på verdens største dansefilmfestival

Den 42. utgaven av Dance on Camera-festivalen i New York gikk av stabelen i helgen, og Norge ble representert av Anne Elvedals kortfilm The Perfect Dance. Ikke siden 2006 har det vært et norsk bidrag blant filmene som danser sin vei inn på festivalen – som anses som verdens største på sitt område.

The Perfect Dance er en kortfilm med dans og musikk som forteller om en kvinne på jakt etter kjærlighet; om hvor vanskelig det er å finne rytmen med en partner om man ikke har funnet rytmen med seg selv. Anne Elvedal står for både idé, manus og regi, mens Ann-Terese Aasen er koreograf. Visningen i New York ble The Perfect Dance sin internasjonale premiere. Toril Simonsen, fagleder for kort- og dokumentarfilm utland ved Norsk filminstitutt, som er filmens festivaldistributør, uttaler i en pressemelding:

– Premiere ved Dance on Camera-festivalen i New York er perfekt for Anne Elvedals film. Festivalen, som arrangeres for 42. gang i år, regnes som den viktigste av alle dansefilmfestivaler, og den er kjent for å presentere banebrytende filmer som utvider begrepet dansefilm og som videreutvikler forholdet mellom dans og film. Deltagelse her gir de beste forutsetninger for videre distribusjon av filmen.

Elvedal har tidligere skrevet manuset til den Amanda-vinnende barnefilmen Elias og jakten på havets gull, samt flere fjernsynsserier (blant annet Hotel Cæsar). Regissøren forteller at deltakelsen på dansefilmfestivalen kan åpne dører – også for andre:

– Det at filmen nå skal vises ved Dance on Camera i New York er en stor anerkjennelse for oss. Det lages ikke så mange dansefilmer i Norge og kanskje vil vår deltakelse på denne festivalen kunne åpne nye dører både for oss og for flere norske filmer i denne sjangeren, både i Norge og internasjonalt.

Tidligere har bare én norsk film, Alt i alt av Torbjørn Skårild (2006), blitt tatt ut til festivalen. Dance on Camera blir avholdt 31. januar – 4. februar.