- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Norsk kortfilm vist på verdens største dansefilmfestival

Av , 4. februar 2014 i Ukategorisert

Den 42. utgaven av Dance on Camera [1]-festivalen i New York gikk av stabelen i helgen, og Norge ble representert av Anne Elvedals kortfilm The Perfect Dance. Ikke siden 2006 har det vært et norsk bidrag blant filmene som danser sin vei inn på festivalen – som anses som verdens største på sitt område.

The Perfect Dance er en kortfilm med dans og musikk som forteller om en kvinne på jakt etter kjærlighet; om hvor vanskelig det er å finne rytmen med en partner om man ikke har funnet rytmen med seg selv. Anne Elvedal står for både idé, manus og regi, mens Ann-Terese Aasen er koreograf. Visningen i New York ble The Perfect Dance sin internasjonale premiere. Toril Simonsen, fagleder for kort- og dokumentarfilm utland ved Norsk filminstitutt, som er filmens festivaldistributør, uttaler i en pressemelding:

– Premiere ved Dance on Camera-festivalen i New York er perfekt for Anne Elvedals film. Festivalen, som arrangeres for 42. gang i år, regnes som den viktigste av alle dansefilmfestivaler, og den er kjent for å presentere banebrytende filmer som utvider begrepet dansefilm og som videreutvikler forholdet mellom dans og film. Deltagelse her gir de beste forutsetninger for videre distribusjon av filmen.

[2]

Elvedal har tidligere skrevet manuset til den Amanda-vinnende barnefilmen Elias og jakten på havets gull [3], samt flere fjernsynsserier (blant annet Hotel Cæsar). Regissøren forteller at deltakelsen på dansefilmfestivalen kan åpne dører – også for andre:

– Det at filmen nå skal vises ved Dance on Camera i New York er en stor anerkjennelse for oss. Det lages ikke så mange dansefilmer i Norge og kanskje vil vår deltakelse på denne festivalen kunne åpne nye dører både for oss og for flere norske filmer i denne sjangeren, både i Norge og internasjonalt.

Tidligere har bare én norsk film, Alt i alt av Torbjørn Skårild (2006), blitt tatt ut til festivalen. Dance on Camera blir avholdt 31. januar – 4. februar.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/norsk-kortfilm-vist-pa-verdens-storste-dansefilmfestival/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Dance on Camera: http://www.dancefilms.org/festivals/

[2] Image: http://montages.no/nyheter/norsk-kortfilm-vist-pa-verdens-storste-dansefilmfestival/theperfectdance_still01/

[3] Elias og jakten på havets gull: http://www.filmweb.no/film/article909071.ece

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.