Maria Bonnevie og dansk stjernelag søker lykken i Susanne Biers En chance til

I starten av november annonserte Zentropa at Susanne Bier (Etter bryllupet, Brødre, I en bedre verden) er i full sving med sitt neste prosjekt, En chance til. I dag kom den gledelige nyheten om at Maria Bonnevie (Jeg er Dina, Engelen) blir å se i den Oscar-vinnende regissørens kommende spillefilm.

I tillegg til Bonnevie, melder Zentropa at også Nikolaj Lie Kaas (Idiotene, Kvinden i buret), Ulrich Thomsen (Arven, Adams epler) og den danske supermodellen Lykke May Andersen er bekreftet på rollelisten til En chance til. Tidligere har det vært kjent at Nikolaj Coster-Waldau (Hodejegerne, Game of Thrones) vil ha hovedrollen som politimannen Andreas.

Thomsen skal spille Anders sin kollega og bestevenn, Simon, og Bonnevie vil besitte rollen som politimannens hustru, Anne. Utover denne magre informasjonen er det fortsatt ukjent hva En chance til i detalj vil dreie seg om, men i Zentropas pressemelding antydes det at vi har å gjøre med et typisk Bier-melodrama:

Hvor langt er anstændige mennesker villige til at gå, når tragedie udvisker grænsen mellem ret og uret? Det spørgsmål stiller Susanne Bier og manuskriptforfatter Anders Thomas Jensen i EN CHANCE TIL. Filmen er et rystende og rørende drama om, hvor let vi mister grebet om retfærdighed, når vi konfronteres med det utænkelige, og vores liv, som vi kender det, hænger i en tynd tråd.

Manuset er utarbeidet av Anders Thomas Jensen (I Kina spiser de hunder, I en bedre verden) i samarbeid med Bier, og filmen produseres av regissørens faste makker Sisse Graum Jørgensen. Norske Geir Hartly Andreassen (Darling, Kon-Tiki) vil medvirke som fotograf på filmen.

Et samarbeid mellom Bonnevie og Bier klinger godt i våre ører, og det blir spennende å følge prosjektet som går i opptak kommende fredag, på den danske øya Sydfyn.

En chance til får dansk kinopremiere 3.september til neste år. Norsk premieredato er fortsatt ukjent.