Intens trailer til Susanne Biers nye melodrama En chance til

Dronningen av dansk melodrama, Susanne Bier (Brødre, Etter bryllupet), vender tilbake med sin 14. spillefilm, Toronto-aktuelle En chance til, som ser ut til å bli en intens og opprivende affære.

Med I en bedre verden mottok Bier Oscar for beste fremmedspråklige film, og sementerte dermed rollen som Skandinavias ledende «melodramatiker». Med En chance til ser det ut til at den danske regissøren befinner seg i velkjent terreng, men at hun har valgt å legge vekk den – i alle fall for noen av oss – litt problematiske bruken av grusomme konflikter fra U-land for å speile følelsene hos den øvre middel- og overklassen i hjemlandet. Det Danske Filminstituts synopsis av filmen lyder som følger:

De to kriminalkommissærer og bedste venner, Andreas og Simon, lever vidt forskellige liv. Andreas er lykkelig med sin smukke kone Anne og deres fælles søn, mens den fraskilte Simon bruger størstedelen af sin tid på den lokale stripklub. Alt bliver dog vendt op og ned, da de en dag kaldes ud til husspektakel hos Tristan og Sanne, et junkiepar fanget i en ond spiral af vold og stoffer.

Det ligner en rutinesag -- indtil Andreas finder deres forsømte baby, sulten og grædende. Den ellers så afmålte politimand bliver konfronteret med sin egen magtesløshed og rystes i sin grundvold. Efterhånden som Andreas mister grebet om retfærdighed, bliver det pludseligt op til den uregérlige Simon at genoprette grænsen mellem ret og uret.

En chance til er produsert av Zentropa i samarbeid med FilmFyn og Film i Väst. På rollelisten finner vi blant annet Nikolaj ’Jaime Lannister’ Coster-Waldau, Ulrich Thomsen (Festen) og Maria Bonnevie. Manuset er skrevet av Anders Thomas Jensen, som tidligere har arbeidet med Bier på Elsker deg for evig, Brødre, Etter bryllupet og I en bedre verden. En chance til ble vist for presse og publikum under filmfestivalen i Toronto i helgen, og mottagelsen har foreløpig vært lunken.

De av oss som har et bankende hjerte for melodrama krysser fingrene for at En sjanse til blir enda en Bier-triumf. Norsk kinopremiere er så sent som 20. mars 2015. Se den ferske traileren under frysbildene.

*

En sjanse til 2

En sjanse til 3

En sjanse til 4

En sjanse til 5

En sjanse til 6

En sjanse til 7

*