Erik Skjoldbjærgs Pionér klar for filmfestivalen i Toronto

En gladnyhet i sommervarmen for norsk film, og særlig Erik Skjoldbjærg & Co. Thrilleren Pionér er plukket ut til å delta i den prestisjetunge seksjonen Special Presentation ved filmfestivalen i Toronto i september. En ypperlig mulighet for Pionér til å ro i land oppmerksomhet internasjonalt.

Toronto har tidligere vist seg som et vellykket springbrett for internasjonal oppmerksomhet for norske filmer som Hodejegerne og Kon-Tiki – som begge ble vist som Special Presentation. Festivalen er blant verdens største publikumsfestivaler, samt en av de viktigste innen kjøp og salg av film i Nord-Amerika. Med andre ord en utmerket arena for produksjonsselskapet Friland til å promotere sin oljethriller, noe regissøren ikke ser ut til å legge skul på, i et sitat fra pressemeldingen NFI sendte ut i dag:

Jeg gleder meg helt vilt. Internasjonal premiere i Toronto var drømmen vår fra starten. Filmfestivalen er Nord-Amerikas viktigste for filmbransjen og samtidig også en publikumsfestival. Sjelden merker jeg sterkere entusiasme for film enn i billettkøen på Toronto Film Festival

Pionér er ikke første filmen Skjoldbjærg har presentert i Toronto. Han har tidligere deltatt ved festivalen med Insomnia og Prozac Nation. Det samme gjelder hovedrolleinnehaver Aksel Hennie, som har besøkt festivalen med hele fem filmer tidligere (Uno, Lønsj, Max Manus, Hodejegerne og 90 minutter).

Produsent Christian Fredrik Martin fra Friland Film er også mildt sagt begeistret over nyheten, som han ser som et avgjørende steg i riktig retning for at filmen skal kunne hamle opp med tidligere norske filmer som Hodejegerne:

Etter den verdensomspennende suksessen med Hodejegerne var det selvsagt knyttet stor spenning til om vi kunne gjenta bedriften. Med en Special Presentation i Toronto i boks har vi tatt et helt avgjørende skritt i riktig retning for Pionér.

Vi kan ikke annet enn å gratulere, og krysse fingrene for at det går veien for Pionér under årets filmfestival i Toronto – som finner sted fra 5. – 15. september. 

qprgari11