Filmfrelst #348: Olsenbanden 50 år – live fra Oslo Pix

Oslo Pix 2019: I denne live-episoden bidrar Filmfrelst til Oslo Pix sin omfattende feiring av Olsenbandens 50-årsjubileum. Resultatet er en miks av tradisjonell podkastprat og uforutsette, til og med musikalske, innslag.

Olsenbanden fyller 50 år, og festivalen Oslo Pix slår på stortromma med komplett retrospektiv og diverse tilknyttede arrangementer. I anledning jubileet ble Filmfrelst invitert til å intervjue to Olsenbanden-eksperter på festivalscenen, Eirik Frisvold Hanssen fra Nasjonalbiblioteket og Knut Andreas Foss fra den nyopprettede podkasten «Fanbanden». Hanssen forteller om Nasjonalbibliotekets omfattende arbeid med å restaurere de fjorten filmene, og om hvordan serien er en unik kilde til Oslos byhistorie. Foss byr på fun facts og anekdoter fra innspillingene.

Like før opptak fikk vi vite at to representanter fra postvesenet ønsket å avduke de nye Olsenbanden-frimerkene på selve podkasten – for så å bli avbrutt av postvesenets eget musikkorps, som med sin formidlingsglede ønsker å fremføre Bent Fabricius-Bjerres kjenningsmelodi live! Dette er med andre ord en episode utenom det vanlige.

God lytting!