- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Erik Skjoldbjærgs Pionér klar for filmfestivalen i Toronto

Av , 23. juli 2013 i Ukategorisert

En gladnyhet i sommervarmen for norsk film, og særlig Erik Skjoldbjærg [1] & Co. Thrilleren Pionér [2] er plukket ut til å delta i den prestisjetunge seksjonen Special Presentation ved filmfestivalen i Toronto i september. En ypperlig mulighet for Pionér til å ro i land oppmerksomhet internasjonalt.

Toronto har tidligere vist seg som et vellykket springbrett for internasjonal oppmerksomhet for norske filmer som Hodejegerne [3] og Kon-Tiki [4] – som begge ble vist som Special Presentation. Festivalen er blant verdens største publikumsfestivaler, samt en av de viktigste innen kjøp og salg av film i Nord-Amerika. Med andre ord en utmerket arena for produksjonsselskapet Friland til å promotere sin oljethriller, noe regissøren ikke ser ut til å legge skul på, i et sitat fra pressemeldingen NFI sendte ut i dag:

Jeg gleder meg helt vilt. Internasjonal premiere i Toronto var drømmen vår fra starten. Filmfestivalen er Nord-Amerikas viktigste for filmbransjen og samtidig også en publikumsfestival. Sjelden merker jeg sterkere entusiasme for film enn i billettkøen på Toronto Film Festival

Pionér er ikke første filmen Skjoldbjærg har presentert i Toronto. Han har tidligere deltatt ved festivalen med Insomnia [5] og Prozac Nation [6]. Det samme gjelder hovedrolleinnehaver Aksel Hennie [7], som har besøkt festivalen med hele fem filmer tidligere (Uno, Lønsj, Max Manus, Hodejegerne og 90 minutter).

Produsent Christian Fredrik Martin [8] fra Friland Film er også mildt sagt begeistret over nyheten, som han ser som et avgjørende steg i riktig retning for at filmen skal kunne hamle opp med tidligere norske filmer som Hodejegerne:

Etter den verdensomspennende suksessen med Hodejegerne var det selvsagt knyttet stor spenning til om vi kunne gjenta bedriften. Med en Special Presentation i Toronto i boks har vi tatt et helt avgjørende skritt i riktig retning for Pionér.

Vi kan ikke annet enn å gratulere, og krysse fingrene for at det går veien for Pionér under årets filmfestival i Toronto – som finner sted fra 5. – 15. september. 

qprgari11


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/erik-skjoldbjaergs-pioner-klar-for-filmfestivalen-i-toronto/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Erik Skjoldbjærg: http://montages.no/filmfolk/erik-skjoldbjaerg

[2] Pionér: http://montages.no/film/pioner/

[3] Hodejegerne: http://montages.no/film/hodejegerne/

[4] Kon-Tiki: http://montages.no/film/kon-tiki/

[5] Insomnia: http://montages.no/film/insomnia-usa/

[6] Prozac Nation: http://www.imdb.com/title/tt0236640/

[7] Aksel Hennie: http://montages.no/filmfolk/Aksel%20Hennie/

[8] Christian Fredrik Martin: http://montages.no/filmfolk/christian-fredrik-martin

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.