Hisham Zamans nye spillefilm A Happy Day også invitert til Toronto

Regissør Hisham Zaman (Før snøen faller, Brev til kongen) er omsider klar med sin tredje spillefilm, og nå er A Happy Day invitert av filmfestivalen i Toronto til å få sin verdenspremiere i Centerpiece-seksjonen.

Det tegner til å bli et godt internasjonalt høstslipp for norsk film under festivalen i den kanadiske storbyen, da både Margreth Olins nye dokumentar Fedrelandet, Sara Margrethe Oskals debut Eallaogierdu – The Tundra Within Me og Kristoffer Borglis første amerikanske produksjon, Dream Scenario, allerede også er invitert.

«Premiere i Toronto er et spennende første skritt i A Happy Day sin internasjonale reise, og jeg gleder meg til å se hvordan publikum i andre land vil engasjere seg i filmen,» sier regissør Zaman i en uttalelse sendt ut av Norsk filminstitutt (NFI). Fortellingen er, som Zamans lange novellefilm Vinterland (2007), satt til et øde nordnorsk landskap, og handler om tre unge asylsøkere på et iskaldt og isolert asylmottak, der de venter på å bli sendt hjem dagen de fyller 18 år.

A Happy Day har regulær norsk kinopremiere 13. oktober, og ble i dag også presentert på NFIs arrangement «Filmhøsten 2023», og i videovinduet under kan man se den første lille smakebiten fra filmen (en scene), samt et kort intervju med Zaman og en av skuespillerne.

Filmfestivalen i Toronto går av stabelen 7.-17. september.