Empiri fra New Yorks gater tilsier at Jesse Eisenberg fortsatt er med i Joachim Triers Louder Than Bombs

Gode nyheter! Det danske film-, musikk- og motemagasinet Soundvenue meldte for kort tid siden om en bilde-tweet fra New York, som indikerer at Jesse Eisenberg fortsatt skal være aktuell for Joachim Triers engelskspråklige debut, Louder Than Bombs.

Triers etterlengtede familiedrama har hatt en trang fødsel. I fjor høst, like før prosjektet visstnok skulle gå i opptak, kom nyheten om at filmen ble utsatt på ubestemt tid, grunnet at de økonomiske rammebetingelsene ikke var helt på plass. Utsettelsen skapte spekulasjoner rundt den tidligere annonserte stjernetrioen, bestående av Isabelle Huppert, Gabriel Byrne og Eisenberg, og om de fortsatt ville være aktuelle for filmen.

Etter at det i januar ble kjent at Eisenberg hadde fått rollen som Lex Luthor i Batman v Superman: Dawn of Justice, tok mange forgitt at The Social Network-krølltoppen hadde droppet Triers film til fordel for Zack Snyders superhelt-mash up.

Men skal man tro bildet den New York-stasjonerte journalisten Mark Harris postet på Twitter 20. august (eneste reservasjon man må ta med i betraktningen er at det kan hende annonsen som er avbildet stammer fra i fjor) er Eisenberg nå fortsatt aktuell for Triers film. Bildet viser en annonse med et foto av en ung Eisenberg og en tekst som sier «Looking for a Young Jesse Eisenberg for the feature film Louder Than Bombs directed by Joachim Trier shooting in October in the NY area.»

I april mottok Trier og Motlys et fornyet tilskudd på 13.300.000 kroner fra NFI, og bekreftet dermed at produksjonen var tilbake på skinner. I følge Soundvenue skal for øvrig «En af de væsentligste årsager til forsinkelsen er (…) at Trier har villet fastholde director’s cut på sin film, hvilket ikke er standard i USA.»

Ifølge kilder Montages har vært i kontakt med går Louder Than Bombs i opptak om kort tid. Forhåpentligvis med samtlige av stjernetrioen fortsatt med på laget.  

Joachim-Trier-casting1