Dragen Smaug og episke slagscener i ny Hobbiten-teaser

Nå er det bare litt over en uke igjen til Hobbiten: En uventet reise har premiere over hele verden. De fleste som skal se filmen har nok allerede bestemt seg for en god stund siden, men som ved alle andre lanseringer av denne størrelsen, pøses det på med promomateriale helt frem til de digitale projektorene skrus på.

Forrige uke ble den ferdige filmen vist for første gang i Peter Jacksons hjemby Wellington, og fra og med i dag kommer det til å piple frem anmeldelser fra nettets avkroker; i løpet av de nærmeste dagene burde man derfor kunne danne seg et noenlunde realistisk bilde på hvorvidt Hobbiten innfrir de høye forventningene eller ikke (den første anmeldelsen vi har fått has på – fra en ukjent blogger – er i så måte lovende).

Under kan du se den niende (!) og sålangt beste tv-spotten for filmen, som gir et plaster på såret for oss som har savnet skikkelige glimt av episk Jackson-action i de tidligere smakebitene. Hobbiten: En uventet reise har premiere over hele landet 12. desember.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 7 kommentarer

 1. Omtalen var jo veldig lovende, og kommenterte den meste skepsisen som har vært :) Min skepsis ble i alle fall minket betraktelig.

  Likevel mener jeg fremdeles at bildene – også i denne teaseren – er litt for Disney-iske i sitt uttrykk (selv om denne var mye bedre enn tidligere, da). Jeg håper bare at Jackson har holdt ved ideen om at de skal filme Midgard slik det liksom var på ordentlig, og derfor skape større realisme enn typiske den Hollywood-estetikken.

 2. Enig med deg her, Eivind. Alt ser litt glattere ut, og noe av det fineste med LOTR er at universet jevnt over ser så «håndlaget» ut. Krysser fingrene for at teknologien ikke har overvunnet Jackson og co – selv om faren definitivt er til stede. Men disse bildene må sees på stort lerret før man kan felle en dom – den potensielle teksturen kommer ikke frem på YouTube uansett.

 3. Truls Foss sier:

  Er også veldig enig med dere begge! Det hele ser veldig glatt ut. Og vi må nok regne med at ”Hobbiten” blir mer finslipt enn ”Ringenes Herre” ettersom filmen blir i 48fps, samt mer CGI. Klarer den derimot å balansere dette slik at teksturen vi finner i ”Ringenes Herre” sånn noenlunde er til stede så er mye gjort for meg. Håper så inderlig at vi returnerer til et gjenkjennelig Midgard om (bare) en ukes tid! Blir det for ille kan man bare lukke øynene og nyte Shores musikk (:.

  The Guardian kom nylig med en artikkel hvor de skriver at flere har blitt kvalme etter å ha sett filmen. At den har så krystallklart og detaljert bilde at det går på helsa løs: http://www.guardian.co.uk/film/shortcuts/2012/dec/03/the-hobbit-film-complain-sickness

 4. Men tenker alltid som så at det er alt for mange fantastisk flinke folk med på produksjonen til at selv Peter Jackson greier å ødelegge dette: Andrew Lesnie, John Howe og Alan Lee, Richard Taylor, Howard Shore, Phillipa Boyens, Fran Walsh og så videre. Det er nesten en matematisk umulighet at de feiler ;) hehehe

 5. Skal selvfølgelig stå «ikke greier å ødelegge dette». :)

 6. Sverre Aune sier:

  Skolepcen min er så elendig at jeg ikke får sett videoen, men er enig med Eivind når det gjelder det visuelle.

  Hobbiten er mer en liten eventyrbok enn de episke verkene Ringeness Herre, så det visuelle står sånn sett godt til dette, skjønner valget. Jeg skal vente med noen dom til jeg har sett selve filmen, men ut fra alt jeg har sett så langt virker hele det visuelle uttrykket litt for polert for min smak. Det blir så mye motion capture at alt ser ut som CGI. Men vi får vente å se, har tro på at Peter Jackson vet hva han driver med.

 7. Sverre Aune sier:

  …og nå dukket også alle endre kommentarer opp over min, så jeg basicly bare gjentok det alle andre sa.

  Så traileren nå, mindre polert enn tidligere, ble faktisk litt gira nå. Skal se filmen på torsdag i 2D, grunnet gjengen jeg drar med, men kommer til å forsøke få sjekket ut en 3D-visning i størst mulig sal etterhvert. Må prøve å oppleve den slik Jackson og co. vil at vi skal.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>