Hobbiten: En uventet reise blir 13 minutter lengre i utvidet versjon

I de herverende spalter har vi tidligere i år erkjent at Hobbiten: En uventet reise mer enn noe annet står igjen en skuffelse, som av naturlige årsaker senker våre forventninger til neste kapittel i trilogien. Så også med denne nyheten:

Den lenge forespeilede forlengede utgaven av Hobbiten: En uventet reise kommer til å bli sluppet på DVD og Bluray 5. november, og filmen vil da være 13 minutter lengre enn kinoversjonen – altså totalt 3 timer og 2 minutter. Bonusmaterialet i utgivelsen klokker inn på ca. 9 timer varighet – så for alle som både synes kinoutvgaven av filmen var for kort, og som ønsker å forstå filmmakeriet som ligger bak ned til hver minste detalj, er denne utgivelsen en perfekt julegave.

Så må det da føyes til at for mange av oss andre – som opplevde Hobbiten: En uventet reise som en film der varighet og fortellerpresisjon var to sentrale problemer – vil denne utgivelsen sannsynligvis bli både uinteressant og rent opplevelsesmessig meningsløs, i motsetning til de forlengede versjonene av Ringenes herre-trilogien som bl.a. tilførte elementer fra kildematerialet som var oppriktig savnet i kinoversjonene. (Se også vår tidligere sak om hvilke handlingselementer som er tilført i denn lange versjonen av Hobbiten: En uventet reise.)

Vel, vel. Det føles uansett riktig å fortsette å rapportere om dette, og her i redaksjonen skulle vi ønske at vi boblet over av glede. Her er første klipp fra den utvidede versjonens nye scener, med Elrond og Bilbo i Kløvendal:

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 9 kommentarer

 1. Et lite stikk til Montages-redaksjonen: mener å huske at det var ganske delte meninger om filmen i omtalene som kom etter lansering, så når artikkelforfatteren her snakker for hele gjengen, og forteller om stor skuffelse i redaksjonen (både her og i tidligere artikler), er vel det kanskje en sannhet med modifikasjoner?

  Uansett så er jeg jo ikke uenig i at filmen er en stor skuffelse i sammenligning med Ringenes Herre, og tviler veldig sterkt på at de tretten minuttene vil styrke filmen noe særlig (heller motsatt). Når det er sagt virker jo de ni timene med bakomdokumentarer ganske fristende, om de er like godt gjennomførte som til Ringenes Herre-filmene. Og de kan jo godt være interessante til tross for filmens svakheter, (og filmen i seg selv er tross alt bedre enn det meste annet som pumpes ut av Hollywood i disse dager).

 2. Tja, det er vel ikke helt et stikk – det er ikke identiske meninger spredt rundt per individ i redaksjonen, og uenighet har fremgått også ved flere anledninger, men en samlet sum her i Montages av at Hobbiten: En uventet reise ikke akkurat stiger i kurs etter hvert som tiden går, det tror jeg man kan fastslå.

  Forhåpentligvis blir bonusmaterialet en höydare.

 3. Geir J. Olsen sier:

  Forhåpentligvis blir Peter Jackson snart dratt ut i en Hollywood-bakgård og jult opp hvis han ikke snart bremser ned på disse evinnelige lange filmene med evinnelige ekstra lange versjoner for hjemmekino :/

  Men han er vel såpass stor nå at han – i god Lucas-ånd – bare omringes av «yes men» på filmene han regisserer selv, så hva annet kan man forvente… Får flashbacks til sitatet om at når Lucas lagde Star Wars, så mistet verden en stor filmskaper.

 4. frode løes hvatum sier:

  Når jeg så filmen tenkte jeg at det var for lite rolig tid med karakterene, og at litt flere pratescener som lot meg bli mer interessert i verden ville kanksje hjulpet filmen. Faktisk. Det er mye hurra meg rundt og stor ståhei i filmen som er emosjonelt litt lite engasjerende fordi jeg driter i dvergene og steinkjempene i fjellet og goblinene i hulen etterpå er bare pynt på filmen uten noen konsekvenser.
  Kanskje litt innhold kunne løftet isse scenene.
  Kan også hende at den blir enda dårligere. Hva vet jeg. Men jeg tør å håpe. ;-)

 5. Even G. Benestad sier:

  Uff.Enda mer dialog høres ikke noe greit ut. Jeg synes filmen til tider var gripende kjedelig. Særlig var den første timen i overkant drryyyggg. Det ville ingen ende ta. Når det nå kommer en enda lengre versjon tenker jeg at det kan være bra for helsen å holde seg ganske langt unna den.

 6. Geir J. Olsen sier:

  Kanskje Jacko prøver å oppnå en slags effekt á «hvis man stirrer lenge nok på det dårlige maleriet så blir det plutselig BRA!»

 7. Frode Løes Hvatum sier:

  Haters gonna hate sier jeg bare.

 8. Geir J. Olsen sier:

  «Haters» … Blahdiblah… Digger alt Jackson gjorde frem til LOTR og storkoser meg med hans King Kong, selv om også den kunne vært kortet litt ned.

 9. Mathias Reistad sier:

  Lol ja… Bad Taste og Braindead er jo faktisk betre enn LOTR-trilogien. Hobbiten er Jacksons verste så langt. Ein meir utdratt film skal man leite lenge etter.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>