Eksperimentell smakebit fra Howard Shores Hobbiten-soundtrack

Forventningene til Peter Jacksons første film i Hobbiten-trilogien er mange og sammensatte, og Montages-redaksjonen preges av en lett nervøs stemning rundt det hele. Vi er avventende, men selvfølgelig håpefulle, selv om det i all rimelighet er vanskelig å forvente at Jackson og co kan leve opp til den nesten uvirkelig høye standarden som ble satt med Ringenes herre-trilogien for ti år siden.

Men er det noe man virkelig setter sin lit til, er det Howard Shores bidrag som komponist, og som forventet er den første smakebiten fra Hobbiten-soundtracket en ren nytelse. Ikke bare fordi det umiddelbart fremkaller den riktige patos-stemningen, men også fordi sporet «Radagast the Brown» er et genuint inspirert, overraskende eksperimentelt stykke filmkomposisjon.

De skjærende, skarpe stryker-«riffene» er i et perfekt grenseland mellom det lystige og foruroligende. Som i grunnen er beskrivende for utfordringen filmskaperne har når de skal koble Hobbitens historie opp mot Ringenes herre, uten å miste en mer uskyldig tone, som ennå ikke er forurenset av Mordors etter hvert altoverskyggende mørke.

http://youtu.be/8ZcGhkyUjds

Soundtracket slippes i sin helhet 11. desember – her er en liste over sporene, fordelt på to plater:

Disk 1:
My Dear Frodo
Old Friends
An Unexpected Party
Axe or Sword?
Misty Mountains performed by Richard Armitage and The Dwarf Cast
The Adventure Begins
The World is Ahead
An Ancient Enemy
Radagast the Brown
Roast Mutton
A Troll-hoard
The Hill of Sorcery
Warg-scouts

Disk 2:
The Hidden Valley
Moon Runes
The Defiler
The White Council
Over Hill
A Thunder Battle
Under Hill
Riddles in the Dark
Brass Buttons
Out of the Frying-Pan
A Good Omen
Song of the Lonely Mountain (fremført av Neil Finn)
Dreaming of Bag End