Første plakat til Hobbiten: En uventet reise

Hobbiten: En uventet reise har verdenspremiere om bare fem små måneder, og sakte men sikker begynner blodet å boble hos mange millioner av Ringenes herre-fans rundt omkring i verden. Igår kom den første offisielle teaserplakaten.

Apropos forventninger på kokepunktet: da teasertraileren til Hobbiten ble sluppet like før jul i fjor, uttrykte vi klart og tydelig at regissør Peter Jacksons retur til Midgard ser ut til å være på rett spor. Rent visuelt ser Hobbiten-filmene ut til å føye seg helt naturlig til universet som ble etablert i Ringenes herre, og hvis filmenes fremtoning i 48 fps projeksjonsteknologi er vår eneste bekymring, vil jeg si at filmene ligger godt an til å treffe like godt som Ringenes herre gjorde i sin tid.

Denne ferske teaserplakaten er nok et tegn på at Jackson & Co. ikke har glemt gamle kunster. Akkurat som de første teaserplakatene for Ringens brorskap, er motivet såre enkelt. Et mørkt skylag sprekkes opp av solen over Hobsyssel, og på vei mot oss – til en uventet reise? – kommer Gandalf (Ian McKellen). Rent markedsføringsmessig er det også et logisk motiv; McKellens trollmann er – ved siden av Gollum – den mest gjenkjennelige karakteren fra Ringenes herre som også returnerer i Hobbiten-filmene. Altså vil plakaten, uten særlig tvil hos publikum, indikere klart og tydelig at et nytt filmeventyr er under oppseiling:

Plakaten ble sluppet på Peter Jacksons Facebook-side, hvor han også gjennom innspillingen har publisert forseggjorte videodagbøker som gir innblikk i prosessen. Forrige uke ble det også annonsert at siste innspillingsdag var gjennomført, og Hobbiten-filmene fortsetter nå produksjonen i etterarbeidshusene til WETA.

Norsk kinopremiere på Hobbiten: En uventet reise blir 12. desember.