Første plakat til Hobbiten: En uventet reise

Hobbiten: En uventet reise har verdenspremiere om bare fem små måneder, og sakte men sikker begynner blodet å boble hos mange millioner av Ringenes herre-fans rundt omkring i verden. Igår kom den første offisielle teaserplakaten.

Apropos forventninger på kokepunktet: da teasertraileren til Hobbiten ble sluppet like før jul i fjor, uttrykte vi klart og tydelig at regissør Peter Jacksons retur til Midgard ser ut til å være på rett spor. Rent visuelt ser Hobbiten-filmene ut til å føye seg helt naturlig til universet som ble etablert i Ringenes herre, og hvis filmenes fremtoning i 48 fps projeksjonsteknologi er vår eneste bekymring, vil jeg si at filmene ligger godt an til å treffe like godt som Ringenes herre gjorde i sin tid.

Denne ferske teaserplakaten er nok et tegn på at Jackson & Co. ikke har glemt gamle kunster. Akkurat som de første teaserplakatene for Ringens brorskap, er motivet såre enkelt. Et mørkt skylag sprekkes opp av solen over Hobsyssel, og på vei mot oss – til en uventet reise? – kommer Gandalf (Ian McKellen). Rent markedsføringsmessig er det også et logisk motiv; McKellens trollmann er – ved siden av Gollum – den mest gjenkjennelige karakteren fra Ringenes herre som også returnerer i Hobbiten-filmene. Altså vil plakaten, uten særlig tvil hos publikum, indikere klart og tydelig at et nytt filmeventyr er under oppseiling:

Plakaten ble sluppet på Peter Jacksons Facebook-side, hvor han også gjennom innspillingen har publisert forseggjorte videodagbøker som gir innblikk i prosessen. Forrige uke ble det også annonsert at siste innspillingsdag var gjennomført, og Hobbiten-filmene fortsetter nå produksjonen i etterarbeidshusene til WETA.

Norsk kinopremiere på Hobbiten: En uventet reise blir 12. desember.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Christian Betong sier:

  Er det noe sted i Oslo man ville kunne se denne i 48fps 3D (og kanskje 4k?)?

  Er skeptisk til 48 fps også, men vil gjerne se det slik Jackson selv mener det ser best ut.

 2. Vegard sier:

  Colosseum 1 vil i hvertfall kunne vise den i 48/4k og 3D. Muligens Saga eller Vika, husker ikke hvilket utstyr de har. Antakeligvis vil flere saler bli oppgradert til å kunne vise 48fps når vi nærmer oss desember. Er ikke så mye som skal til.

 3. Morten Steingrimsen sier:

  Spennende. Personlig er jeg glad for at MGM både har «Skyfall» og «Hobbiten: En uventet reise» i år. Forhåpentligvis to knallfilmer :) :D

 4. Sverre Aune sier:

  Liker ikke helt «looken» som kommer fram i plakaten og traileren. Det blir for polert og datagenerert for min smak. Litt trist, Ringenes Herre-filmene så flotte ut.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>