- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Hobbiten: En uventet reise blir 13 minutter lengre i utvidet versjon

Av , 1. august 2013 i Ukategorisert

I de herverende spalter har vi tidligere i år [1] erkjent at Hobbiten: En uventet reise [2] mer enn noe annet står igjen en skuffelse, som av naturlige årsaker senker våre forventninger til neste kapittel i trilogien. Så også med denne nyheten:

Den lenge forespeilede forlengede utgaven av Hobbiten: En uventet reise kommer til å bli sluppet på DVD og Bluray 5. november [3], og filmen vil da være 13 minutter lengre enn kinoversjonen – altså totalt 3 timer og 2 minutter. Bonusmaterialet i utgivelsen klokker inn på ca. 9 timer varighet – så for alle som både synes kinoutvgaven av filmen var for kort, og som ønsker å forstå filmmakeriet som ligger bak ned til hver minste detalj, er denne utgivelsen en perfekt julegave.

Så må det da føyes til at for mange av oss andre – som opplevde Hobbiten: En uventet reise som en film der varighet og fortellerpresisjon var to sentrale problemer – vil denne utgivelsen sannsynligvis bli både uinteressant og rent opplevelsesmessig meningsløs, i motsetning til de forlengede versjonene av Ringenes herre-trilogien som bl.a. tilførte elementer fra kildematerialet som var oppriktig savnet i kinoversjonene. (Se også vår tidligere sak [4] om hvilke handlingselementer som er tilført i denn lange versjonen av Hobbiten: En uventet reise.)

Vel, vel. Det føles uansett riktig å fortsette å rapportere om dette, og her i redaksjonen skulle vi ønske at vi boblet over av glede. Her er første klipp fra den utvidede versjonens nye scener, med Elrond og Bilbo i Kløvendal:


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/hobbiten-en-uventet-reise-blir-13-minutter-lengre-i-utvidet-versjon/

Lenker i denne artikkelen:

[1] tidligere i år: http://montages.no/nyheter/forste-bilde-av-alven-tauriel-fra-hobbiten-smaugs-odemark/

[2] Hobbiten: En uventet reise: http://montages.no/film/hobbiten-en-uventet-reise/

[3] på DVD og Bluray 5. november: http://www.liveforfilms.com/2013/07/31/details-on-the-hobbit-an-unexpected-journey-extended-edition/

[4] vår tidligere sak: http://montages.no/nyheter/nytt-om-hobbiten-en-uventet-reise-extended-edition/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.