Så lang blir Hobbiten: En uventet reise, og billettkø etablert utenfor Colosseum

Hvis du leser Montages, er filminteressert og ikke har levd under en stein det siste året, har du fått med deg at Peter Jacksons neste Tolkien-trilogi, Hobbiten, starter opp i desember med første film, Hobbiten: En uventet reise.

Utenfor Colosseum kino i Oslo har billettkøen allerede blitt etablert, og i den forbindelse har vi også fått kjennskap til hvor lang denne første filmen blir. Oslo Kino opplyser på sine Facebook-sider at Hobbiten: En uventet reise blir 2 timer og 44 minutter lang – som er 14 minutter kortere enn Jacksons første Tolkien-adaptasjon, Ringenes herre: Ringens brorskap.

Men selv om denne lengden ikke er overraskende, når man kjenner Jacksons filmografi, har flere uttrykt skepsis til hvordan innholdet i boken «Hobbiten» skal kunne fylle hele tre filmer. Her vet vi at Jackson & Co. vil implementere andre Midgard-sekvenser fra Tolkiens tilleggstekster, som utfyller handlingen med mer enn hva som ble presentert i «Hobbiten». Likevel skulle man tro at disse filmene ville strammes inn mot en litt mer begrenset lengde. (Det ble for øvrig bekreftet i går at studioet Warner Bros. vil slippe Hobbiten: En uventet reise – utvidet versjon på DVD/Blu-ray neste høst – like før film nummer 2 kommer på kino.)

Hvordan dette vil slå ut vet vi ikke før vi får se filmene, og her i Montages har vi valgt å stole på Jackson & Co. inntil videre. Men den bekymring som mange uttrykker, ser ut til å ha sine forståelige grunner. Vi må rett og slett vente noen måneder før vi får en klar indikasjon på hvordan dette vil gå.

Det er uansett bare å forberede seg på flere år med Tolkien-fokusert engasjement knyttet til denne nye trilogien. Avslutningsvis et bilde fra Colosseum kino, tatt av Montages like etter at billettkøen ble etablert: