Drøssevis med nye bilder og klipp fra Hobbiten: En uventet reise

I morges hadde Hobbiten: En uventet reise verdenspremiere i Wellington, New Zealand, og skal vi tro bilder og videoopptak derfra lignet det hele en stor folkefest. Peter Jackson er virkelig kongen på haugen der nede – en helt av typen som havner på pengesedler etter sin død.

I forbindelse med verdenspremieren har det blitt sluppet masse nye bilder fra filmen. Ikke alle er stills, da man kan se at de ikke er fargekorrigerte, og flere av motivene har vi sett i trailere og tv-spots. For meg er det mest stas å endelig få se Christopher Lee tilbake som Saruman; med sine 90 år er det rørende at mannen fortsatt er med på notene, og som man kan forvente med dagens teknologi, ser han ikke en dag eldre ut siden sist. Ellers er det morsomt å se flere ansiktsdetaljer hos de nye trollene – her later det til at Weta Workshop har mesket seg.

Klippet nedenfor er en samtale mellom Gandalf og Bilbo som påminner sterkt om det ikoniske øyeblikket mellom trollmannen og Frodo i Morias miner – i Ringens brorskap. Dette understrekes av at musikken er tilnærmet identisk. Jeg er tilhenger av slike koblinger, men la oss krysse fingrene for at Hobbiten ikke begrenser seg til å være en ønskereprise – at den makter å skape sine egne øyeblikk av storhet.

Vi venter fortsatt på reaksjoner i kjølvannet av premieren – link gjerne til anmeldelser i kommentarfeltet!

http://youtu.be/PgGL0F9r4XM