CHRISTOPHER LEE as the Wizard Saruman the White in the fantasy adventure “THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY,” a production of New Line Cinema and Metro-Goldwyn-Mayer Pictures (MGM), released by Warner Bros. Pictures and MGM.

Drøssevis med nye bilder og klipp fra Hobbiten: En uventet reise

I morges hadde Hobbiten: En uventet reise verdenspremiere i Wellington, New Zealand, og skal vi tro bilder og videoopptak derfra lignet det hele en stor folkefest. Peter Jackson er virkelig kongen på haugen der nede – en helt av typen som havner på pengesedler etter sin død.

I forbindelse med verdenspremieren har det blitt sluppet masse nye bilder fra filmen. Ikke alle er stills, da man kan se at de ikke er fargekorrigerte, og flere av motivene har vi sett i trailere og tv-spots. For meg er det mest stas å endelig få se Christopher Lee tilbake som Saruman; med sine 90 år er det rørende at mannen fortsatt er med på notene, og som man kan forvente med dagens teknologi, ser han ikke en dag eldre ut siden sist. Ellers er det morsomt å se flere ansiktsdetaljer hos de nye trollene – her later det til at Weta Workshop har mesket seg.

Klippet nedenfor er en samtale mellom Gandalf og Bilbo som påminner sterkt om det ikoniske øyeblikket mellom trollmannen og Frodo i Morias miner – i Ringens brorskap. Dette understrekes av at musikken er tilnærmet identisk. Jeg er tilhenger av slike koblinger, men la oss krysse fingrene for at Hobbiten ikke begrenser seg til å være en ønskereprise – at den makter å skape sine egne øyeblikk av storhet.

Vi venter fortsatt på reaksjoner i kjølvannet av premieren – link gjerne til anmeldelser i kommentarfeltet!

http://youtu.be/PgGL0F9r4XM

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 7 kommentarer

 1. Truls Foss sier:

  Klippet hadde mye av den samme stemningen som når Gandalf sier:

  So do all who live to see such times. But that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given to us

  til Frodo i The Fellowship of the Ring (http://www.youtube.com/watch?v=vrlTeoFcf-Q 1:10 – 1:20). Noe jeg finner veldig betryggende!

  Ser ikke at det har kommet noen reaksjoner på filmen enda. Noen som vet noe?

 2. Truls Foss sier:

  HTML-koden for sitat fungerte vist ikke slik jeg antok /:

 3. Det var lovende tweets! Var akkurat den scenen du siterer fra jeg siktet til :)

 4. Truls Foss sier:

  Hahaha. Flaut. Jeg leste ikke all teksten før jeg begynte å skrive. Men ja, da er vi i alle fall enige hehe.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>