Den legendariske progrock-bandet Goblin gjester Oslo lørdag 12. april for Suspiria-visning og konsert

Den italienske progrock-bandet Goblin gjester Cinemateket i Oslo lørdag 12. april i anledning en visning av Dario Argentos gåsehudfremkallende mesterverk, Suspiria – hvor det nevnte bandet bidro med et av filmhistoriens mest minneverdige soundtracks.

Horror-klassikeren Suspiria utgjorde i sin tid et slags veiskille i Argentos karriere. Der den italienske regissøren i sine tidligere filmer hadde utforsket og lekt seg med Hitchcock-inspirerte plott, tok han her steget over i det overnaturlige og okkulte. Resultatet ble et mesterlig møte mellom sleazy giallo og hårreisende horror.

Suzy, en amerikansk danser, reiser til Freiburg i Tyskland for å begynne på en berømt balletthøgskole. I det hun ankommer skolen støter hun på en forvirret og livredd jente i full fart på vei ut av skolen. Suzy mistenker at suspekte ting foregår på skolen, da hun senere får vite at jenta er blitt myrdet. Rare lyder og bisarre hendelser leder henne på sporet av okkulte krefter og heksekunst. Det viser seg etter hvert at lærerene holder på med langt mer enn å undervise i swing og tango… – Cinemateket

Filmmusikken, som var et samarbeid mellom Goblin og Argento selv, utfyller og underbygger filmens overveldende og fargesprakende horror-tablåer på ypperlig vis, og ifølge Cinemateket var regissøren så begeistret over at de «iskalde, men usigelig vakre toner var så stemningsskapende at han leide inn et stort PA-anlegg og lot musikken dundre utover settet under innspillingen».

suspiria-photo-de-presse_4_

I tillegg til Suspiria har progrock-bandet samarbeidet med giallo-regissøren på filmene Profondo Rosso, Non ho sonno og Tenebrae – hvor hovedtema til sistnevnte ble samplet i låta Phantom Pt.1 av den franske elektronika-duoen, Justice. (Goblin sto for øvrig også for soundtracket til George A. Romeros udødelige zombie-klassiker Dawn of the Dead.)

Før visningen av Suspiria på Cinemateket vil Kjell Runar Jenssen ta seg en prat med Goblin, som også spiller konsert på Blå samme kvelden. Filmfolk, kjenn deres besøkelsestid – billetter finner dere her