Luca Guadagninos Challengers med Zendaya åpner Venezia-festivalen i august

Venezia 2023: Det amerikanske bransjebladet Variety varsler at Luca Guadagninos nye film, Challengers, med Zendaya, blir årets offisielle åpningsfilm i Venezia.

Tidligere i dag skrev vi om at den italienske regissøren skal samarbeide med forfatteren Bret Easton Ellis om å adaptere hans seneste roman, The Shards, for HBO. Men fra før av har altså Guadagnino ferdigstilt en ny spillefilm, Challengers, med Zendaya, Mike Faist og Josh O’Connor i hovedrollene. Det har lenge vært antatt at denne skal ha premiere på filmfestivalen i Venezia i månedsskiftet august-september, der også Guadagninos forrige, Bones and All, ble vist for første gang for bare et år siden. Nå er det bekreftet at den åpner festivalen, utenfor konkurranse.

Challengers, som beskrives som en sexy sportskomedie, er Guadagninos første, vaskeekte amerikanske studiofilm. Guadagnino forteller om prosjektet med glødende entusiasme i Variety: «It’s a modern bold story of youthful energy, love and power. Zendaya, Josh and Mike are totally original and fresh, bringing a new energy like you’ve never seen before. I can’t wait for the Lido audience to dance across the notes of the soundtrack of Trent and Atticus at the opening night of the 80th edition of the Mostra.»

Under kan du se den aldeles forrykende traileren (typografien! rytmefølelsen i klippingen! bruken av Rihanna!) som ble sluppet for et par uker siden. Challengers ser virkelig ut til å bli et auteurverk snarere enn et «work for hire» for Guadagnino. Smakebiten gir inntrykk av at han og hans faste, thailandske fotograf Sayombhu Mukdeeprom har fått veldig mye ut av tennisbanesettingene (på 35mm, naturligvis); det konvensjonelle, amerikanske premisset ser i det hele tatt ut til å være en gyllen anledning til å kunne «maxe det» for Guadagnino, slik han også gjorde i Call Me By Your Name.

Montages vil som vanlig være til stede for å dekke filmfestivalen i Venezia helt fra starten av, og vil avlevere våre første reaksjoner på Challengers like etter premieren.