Amerikansk nytolkning av André Øvredals Trolljegeren nå i hendene på The Descent-regissør Neil Marshall

Det har ligget i kortene lenge at André Øvredals Trolljegeren (2010) skulle bli laget på nytt i Hollywood. Nå er det klart at mannen bak den engelskspråklige nytolkningen blir Neil Marshall, som hadde sitt gjennombrudd med horrorfilmen The Descent i 2005.

Det er Deadline som melder at Marshall blir mannen som skriver og regisserer Troll Hunter, som blir denne nye filmens tittel. Nytolkningen går i opptak tidlig i 2014, og vil produseres på et totalbudsjett som ifølge Deadline klokker inn på $25 millioner (145 millioner kroner) – et stort hopp opp fra originalen, som i sin tid ble produsert av Filmkameratene. De norske originalprodusentene John M. Jacobsen og Sveinung Golimo er visstnok også med som produsenter av Marshalls versjon, som Alene hjemme-regissør Chris Columbus er hovedprodusent for.

Om hvilke internasjonale skuespillere som kan være aktuelle for hovedrollen, som Otto Jespersen portretterte ganske så minneverdig i den norske originalen, skriver Deadline at produsentene «will aim high for the male lead, looking for a star not normally associated with the genre.». Interessant detalj; dette kan jo bety at man allerede har peilet seg inn på en konkret filmstjerne.

Hvis Marshalls Troll Hunter ikke snubler før den går i produksjon, kan vi regne med å stifte bekjentskap med en ny trolljeger på norske kinoer sent i 2014 eller tidlig i 2015.