Otto Jespsersen, Jesse Eisenberg

Filmfrelst

Filmfrelst #51: The Social Network + Trolljegeren

Vårt filmfrelste podkastpanel kaster seg denne gang over to kinoaktuelle filmer: amerikanske The Social Network og norske Trolljegeren.

Med i denne episoden er filmprodusent Eric Vogel (Tordenfilm) og Montages-skribentene Kari Finstad og Lars Ole Kristiansen. Programmet ledes som alltid av Martin Sivertsen.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Øyvind Hellenes sier:

  Gleder meg til Tarkovskij episoden! Når dere har skapt forventninger må dere innfri ;)

 2. Christoffer Ødegården sier:

  Etter at George M. Cohan så Yankee Doodle Dandy uttrykte han: «That was a great movie. I wonder who it was about»

  Jeg er enig i at de ikke fremstiller virkeligheten i Social Network, men de fleste biografier gjør det samme og det straffer seg sjeldent. Jeg forstår at det kan irritere folk som kjenner den virkelige historien, men film er film og filmer skaper sin egen virkelighet. Det kunne nå ha vært morsomt å se en helt sann bio av Zuckerberg og det kommer sikkert før eller senere, men for meg fungerer filmen mer eller mindre perfekt. Årets beste sålangt.

  En ting jeg vil peke ut er at den ikke ville ha vært på min topp 5 fra 2009 og at jeg vergrer meg fra å slenge ut mesterverk tittelen, selv om den er farlig nær. Kanskje et gjensyn vil løfte den høyere.

 3. Etter å endelig å ha sett The Social Network, og dermed også endelig hørt podcasten, kommer det her en liten rettelse og bittelitt trivia; Justin Timberlake spiller den ekte personen Sean Parker, ikke en «versjon» av Shawn Fanning. Fanning var teknologen bak Napster, mens Parker var foretningsmannen.

 4. Ah…godt poeng, Torbjørn. Det var jeg som rotet med navna her, åpenbart forvirret av den like ordlyden i «Sean» og «Shawn» :) Takk for korreks!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>