Opptakene i gang på Luca Guadagninos Suspiria-remake, og Jessica Harper fra Argento-originalen har fått en rolle

Den italienske regissøren Luca Gaudagnino (I Am Love, A Bigger Splash) er i gang med å skyte en remake av landsmannen Dario Argentos ikoniske grøsser Suspiria (1977). Nå knytter han sin nytolkning til originalen ved å hente inn Argentos hovedrolleinnehaver, Jessica Harper.

Det er Entertainment Weekly som melder at Harper er tiltenkt en rolle i Suspiria-remaken (IMDb opplyser at rollefiguren har navnet «Anke»), men det fremgår ikke av saken om det kun er en cameo, eller et mer fremtredende nærvær. Tidligere filmkritiker Scott Foundas, som nå jobber hos Amazon Studios (som finansierer Gaudagninos Suspiria), skriver på Twitter at Jessica Harper vil fungere som en bro til Argentos univers: «Something old, something new: The great Jessica Harper returns to the SUSPIRIA fold.»

Nytolkningen av Suspiria hadde i går – symbolsk nok på selveste Halloween – sin første opptaksdag, og som vi har skrevet om tidligere, vil rollegalleriet bestå av noen faste Guadagnino-skuespillere (Tilda Swinton, Dakota Johnson), samt noen nye: Mia Goth (Nymphomaniac), Sylvie Testud (Lourdes), Angela Winkler (Blikktrommen) og Chloë Grace Moretz (Hugo), i tillegg til Jessica Harper.

I det hele tatt virker det som om denne nye versjonen av Suspiria er i «relativt» trygge hender. Det er vanskelig å komme utenom hvor unødvendig prosjektet virker, men når markedskreftene først tvinger frem en remake, kan dette i det minste bli et interessant forsøk. Legg eksempelvis merke til på bildet nederst i denne saken, at Guadagnino har med seg fotografen Sayombhu Mukdeeprom, som stod bak kameraet på Apichatpong Weerasethakuls Gullpalme-vinner Onkel Boonmee (2010). Og som Tilda Swinton selv har sagt nylig om filmen: «It’s a cover. We’re not particularly keen on remakes. It’s a film that’s inspired by Suspiria that loves Dario Argento’s film. That’s all I can promise you.»

Vi får krysse fingrene for at Guadagnino & Co. kan skape en egen og alternativ utgave av Suspiria, og for de blant Argento-fansen som føler seg fornærmet… originalen forsvinner ikke!

*