Norske Lars Klevberg regisserer nyinnspilling av 80-tallsgrøsseren Child’s Play

Den norske regissøren Lars Klevberg kommer til å seile på nostalgibølgen som dominerer horrorfilmen for tiden, når han til høsten skal gyve løs på Hollywood-studioet MGM sin kommende remake av dukkegrøsserkultfilmen Child’s Play (1988).

På 1980-tallet var det storhetstid for grøssere som kombinerte barnevennlige elementer – klovner, kosedyr, dukker – med sjangerens oppskriftsmessige voldsutøvelse. Når det kommer til dukker var få filmer vemmeligere enn Fright Night-regissøren Tom Hollands Child’s Play, der den gruoppvekkende lekefiguren Chucky stod i front og fikk mange barn og ungdommer til å miste nattesøvnen etter at VHSen hadde rullet i kjellerstuen. Selv om filmen aldri var ansett som et storverk, regnes den som en slags klassiker blant fans av sjangeren.

Lars Klevberg fikk egentlig sin Hollywood-debut allerede i fjor, med horrorfilmen Polaroid, men ettersom den var produsert av Bob Weinsteins Dimension Films, og avsløringene mot Harvey Weinstein sprakk i oktober 2017 (en måned før premieredatoen til Polaroid) forsvant Klevbergs første spillefilm i dragsuget da brødrenes selskap etter hvert gikk konkurs (parallelt med at #metoo-bevegelsen ble verdensomspennende).

Men selv om Klevberg foreløpig ikke har bevist noe i form av de kommersielle «resultatene» den amerikanske filmindustrien ofte måler regissører på, skal han altså allerede ta fatt på en ny Hollywood-produksjon – et oppmuntrende tegn i seg selv. Den norske regissøren får det kunstneriske ansvaret når MGM allerede til høsten ruller kameraene på nyinnspillingen av Child’s Play. Prosjektet holdes i sømmene av It-produsentene David Katzenberg and Seth Grahame-Smith og manuset er skrevet av Tyler Burton Smith (Kung Fu Panda 2).

Innspillingsoppstart for Klevbergs Child’s Play blir ifølge The Hollywood Reporter så tidlig som september, og regissøren skal etter sigende allerede være på plass i Vancouver, der opptakene hovedsaklig vil finne sted. Kanskje tar studioet sikte på kinopremiere allerede neste sommer? Selv om sol og strandvær ikke akkurat skaper stemninger vi forbinder med skrekkfilm, har feriesesongen vist seg de siste årene som et ypperlig lanseringsvindu for denne typen sjangerfilm.

Det er også da veldig sannsynlig at vi får se nyinnspillingen av Child’s Play før Klevbergs ulykksalige Polaroid graver seg ut av konkursmyra den nå er sunket ned i, post-Weinstein.

*