Julia Louis-Dreyfus bringer Seinfeld-vibber til kommende Hollywood-remake av Ruben Östlunds Turist

Ruben Östlunds karriere fyker avgårde med et snøskreds hastighet, og nå er en Hollywood-remake av Turist på trappene – med ingen ringere enn Seinfeld-ikonet Julia Louis-Dreyfus aktuell for hovedrollen.

Fra å være en gjennombruddsrolle for norske Lisa Loven Kongsli, ser det ut til at kvinnen på randen av ekteskapelig sammenbrudd i Turist vil bli gitt nytt, engelskspråklig liv av Julia Louis-Dreyfus, som ifølge The Hollywood Reporter er i forhandlinger om prosjektet med Fox Searchlight, ministudioet som nettopp sikret seg rettighetene fra Östlund & Co.

I rollen som Elaine Benes i den ekstraordinært populære tv-serien Seinfeld på 90-tallet etablerte Louis-Dreyfus et helt eget komisk toneleie, som er nærmest umulig å separere fra hennes øvrige roller som skuespiller (eksempelvis i den pågående HBO-serien Veep, 2012-). At hun nå er interessert i å ta hovedrollen i en ny versjon av Turist, skaper derfor umiddelbare koblinger til den herlige satirisk-ironiske arven fra Seinfeld – som på et idéplan ikke er helt ulikt de etiske dilemmaene som skaper mesteparten av komikken i Östlunds originalfilm.

Om man først skal lage en nytolkning av Turist i Hollywood, lover castingen av Julia Louis-Dreyfus meget godt i våre øyne. Hva tenker dere?