Mer Polanski enn Argento i den første traileren til Luca Guadagninos nytolkning av Suspiria

Det er få filmer vi imøteser med like store forventninger som Call Me By Your Name-regissør Luca Guadagninos nytolkning av Dario Argentos klassiker og mesterverk Suspiria (1977).

Handlingen er satt til Tysklands hovedstad Berlin, og den italienske regissøren har ved flere anledninger presisert av arbeidsnarkomane Rainer Werner Fassbinder er en vel så stor inspirasjonskilde for utformingen som originalens biologiske far, Dario Argento.

Den blodferske traileren sender imidlertid assosiasjonene våre i retning polakkene Roman Polanski og Andrzej Zulawski (Possession, også dét en Berlin-film). Det er noe med de gråbrune fargetonene og den «realistiske» fremstillingen av paranoia, traumer og heksekunster som åpenbart vil stå i kontrast til Argentos tutti frutti-estetikk.

Den amerikanske distributøren har ennå ikke annonsert premieredatoen, men det er i alle fall sikkert at Suspiria blir å se på kino i løpet av høsten, og forhåpentligvis får den verdenspremiere i Venezia (slik at Montages får anledning til å rapportere om hvorvidt den holder mål eller ikke).

Filmen har et høyere budsjett enn Guadagninos tidligere produksjoner, og vil nok være vesentlig for hans videre karriere i Hollywood. Er han en som håndterer å lage sjangerfilm med tunge investorer og store forventninger i ryggen? Ifølge The Playlist går i alle fall originalens heltinne Jessica Harper god for den nye versjonen: «Luca’s Call Me By Your Name does not prepare you for it, but throws into relief the director’s brilliance and versatility.»

Nedenfor kan du se traileren og noen utvalgte frysbilder.

*

*