Emma Watson er Disneys skjønnhet

I går kunngjorde Emma Watson at hun skal spille rollen som Belle i Disney’s live action gjenfortelling av selskapets klassiker Skjønnheten og Udyret. Animasjonsfilmen havnet på 68. plass i vår kåring av 90-tallets beste filmer.

Det var på skuespillerinnens egen Facebook-side at nyheten ble sluppet. Watson skriver følgende:

«Jeg kan endelig fortelle dere at jeg skal spille Belle i Disney’s nye Skjønnheten og udyret! Filmen var viktig i oppveksten min, og det føles nesten surrealistisk at jeg får danse til ‘Vær vår gjest’ og synge ‘Noe skjer’. Min indre seksåring er overlykkelig. På tide å starte sangtimer. Jeg gleder meg til at dere kan se filmen.»

Skjønnheten og udyret skal regisseres av Bill Condon, som stod bak de to siste – og nokså begredelige – filmene i Twilight-sagaen. The Hollywood Reporter melder at innspillingen vil begynne i løpet av 2015, og dermed kan vi forvente at filmen får premiere på kino i 2016.

Det er bare ett år siden sist det kom en ny filmversjon av det franske eventyret, så det blir spennende å se om Condon & Co faktisk har noe nytt å tilføre fortellingen, eller om Disney bare vil tyne konseptet for å tjene enkle penger.