Scarlett Johansson i «Ghost in the Shell»

Første bilde av Scarlett Johansson fra ‘live action’-nytolkningen av Ghost in the Shell

Scarlett Johansson leder an i hovedrollen som cyborgen Major i den nye filmatiseringen av Ghost in the Shell (2017), produsert av Paramount/DreamWorks, og første bilde fra innspillingen er sluppet.

Det cyber-futuristiske japanske fiksjonsuniverset fra den opprinnelige mangaen, tegnet og forfattet av Masamune Shirow, spinner rundt virksomheten til den hemmelige spesialavdelingen Public Security Section 9, og er utgangspunktet for den etter hvert svært så omfangsrike Ghost in the Shell-franchisen. Når Hollywood nå lager sin egen live action-filmatisering, er det med Rupert Sanders (Snow White and the Huntsman) som regissør – et valg som ikke har skapt særlig entusiasme.

Mer oppløftende er det å se hvordan Scarlett Johanssons utvikling som action-heltinne (hennes vellykkede Marvel-rolle som Black Widow og suksessen med Lucy for Luc Besson) nå vil lede opp til Ghost in the Shell, og forhåpentligvis bidra positivt til hvordan filmens univers vil aksepteres av publikum. Det ferske bildet av Johansson som Major viser ikke noen påfallende visuelle valg, men presenterer skuespillerinnen i filmens element – og det hele minner mer om Under the Skin enn Lucy. La oss håpe at Sanders vil tilføre noen Jonathan Glazer-inspirerte motiver i Ghost in the Shell.

Innspillingen har nettopp startet på New Zealand, og rollebesetningen vil (i tillegg til Scarlett Johansson) bestå av Takeshi Kitano (som vi rapporterte nylig), Juliette Binoche, Michael Pitt, Pilou Asbæk og Kaori Momoi. Premieren på Ghost in the Shell er ventet 31. mars 2017.

Scarlett Johansson i «Ghost in the Shell»
Scarlett Johansson i «Ghost in the Shell»

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Sverre Aune sier:

    Er redd jeg vil forbli meget skeptisk til en live-action versjon av «Ghost in the Shell» helt frem til jeg ser den på kino. GitS-universet er et fantastisk sci-fi-univers, men jeg kan umulig forestille meg at Rupert Sanders kan klare å håndtere materialet «riktig». Jeg er også generelt skeptisk til at Hollywood vil behandle materialet riktig. GitS-universet er et univers basert på ideer, what if’s og atmosfære. Historien er ikke hovedfokuset. Det finnes ikke noe klart skille mellom rett og galt. Skurkenes handlinger blir ofte forklart og rettferdiggjort. Det stilles masse spørsmål, men gis få svar. Man oppfordres til å tenke mye selv. Det er et temmelig innviklet univers på et vis, og jeg har en følelse av at en live-action film vil forenkle det så mye at det mister all særegenhet. Men vi får vel vente og se. Jeg forblir skeptisk, inntil videre.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>