Jessica Harper i Dario Argentos «Suspiria» (1977).

Tilda Swinton og Dakota Johnson klare for Luca Guadagninos nytolkning av Suspiria

«Witch!» The Playlist melder at ingen ringere enn Tilda Swinton og Dakota Johnson er klare for Luca Guadagninos nytolkning av Dario Argentos mesterverk Suspiria.

Det har i lengre tid vært snakk om en remake av horror-klassikeren fra 1977, og i første omgang tydet mye på at regispakene ville havne i amerikanske David Gordon Greens hender (Pineapple Express). Deretter ble det kjent at italienske Guadagnino, som står bak det Bertolucci-aktige familiedramaet I Am Love, skulle bli filmens regissør.

Guadagnino annonserte nylig den gledelige nyheten om at Swinton og Johnson blir å finne på rollelisten (sannsynligvis «erstatter» de henholdsvis Joan Bennett og Jessica Harper), under en Q&A om A Bigger Splash. Her fremkom det også at remaken blir satt til Berlin i 1977, og at den vil være sterkt inspirert av filmene til tyske Rainer Werner Fassbinder. Komponisten John Adams, kjent for sin klassiske musikk, blir et substitutt for Goblin – en tilsynelatende umulig, men mildt sagt spennende oppgave.

Både Swinton og Johnson er for øvrig å se i Guadagninos A Bigger Splash, som har norsk kinopremiere fredag 11. mars. (Lytt til vår podkast om filmen fra Venezia her.)

Frem til juni er Johnson oppatt med innspillingen av Fifty Shades Darker og Fifty Shades Freed, så Suspiria vil tidligst gå i opptak til sommeren. Med Guadagnino, Swinton og Johnson ombord, samt Fassbinder som en uttalt inspirasjonskilde, imøteser vi faktisk denne nytolkningen.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Linn Cecilie sier:

    Tilda Swinton i rollen som den gamle heksa? I’m in! Originalen er ikke til å slå, selvfølgelig, men settingen til Suspiria er jo uansett veldig velegenet til å lage sitrende spenning, og det er ikke den vanskeligste ting i verden å lage noen nye situasjoner som også er helt ukjente for alle som har et nært forhold til originalen. Så lenge det ikke blir billig skvetteskrekk…

  2. At John Adams lager filmmusikk, det tror jeg først når jeg ser det. Han har ikke vært nådig i sine beskrivelser av Hollywood-maskineriet i tidligere intervjuer, noe som er litt ironisk med tanke på hvor mye filmmusikk-innflytelse man kan tidvis høre i musikken hans. Men for all del — det hadde vært fantastisk om de fikk ham! Tror han kunne gjort mye spennende for SUSPIRIA; om enn i et helt annet tonespråk enn Goblin.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>