Tilda Swinton og Dakota Johnson klare for Luca Guadagninos nytolkning av Suspiria

«Witch!» The Playlist melder at ingen ringere enn Tilda Swinton og Dakota Johnson er klare for Luca Guadagninos nytolkning av Dario Argentos mesterverk Suspiria.

Det har i lengre tid vært snakk om en remake av horror-klassikeren fra 1977, og i første omgang tydet mye på at regispakene ville havne i amerikanske David Gordon Greens hender (Pineapple Express). Deretter ble det kjent at italienske Guadagnino, som står bak det Bertolucci-aktige familiedramaet I Am Love, skulle bli filmens regissør.

Guadagnino annonserte nylig den gledelige nyheten om at Swinton og Johnson blir å finne på rollelisten (sannsynligvis «erstatter» de henholdsvis Joan Bennett og Jessica Harper), under en Q&A om A Bigger Splash. Her fremkom det også at remaken blir satt til Berlin i 1977, og at den vil være sterkt inspirert av filmene til tyske Rainer Werner Fassbinder. Komponisten John Adams, kjent for sin klassiske musikk, blir et substitutt for Goblin – en tilsynelatende umulig, men mildt sagt spennende oppgave.

Både Swinton og Johnson er for øvrig å se i Guadagninos A Bigger Splash, som har norsk kinopremiere fredag 11. mars. (Lytt til vår podkast om filmen fra Venezia her.)

Frem til juni er Johnson oppatt med innspillingen av Fifty Shades Darker og Fifty Shades Freed, så Suspiria vil tidligst gå i opptak til sommeren. Med Guadagnino, Swinton og Johnson ombord, samt Fassbinder som en uttalt inspirasjonskilde, imøteser vi faktisk denne nytolkningen.