Filmfrelst #598: Cannes 2024, del 5 – Da Studio Ghibli og George Lucas mottok Æres-Gullpalmen

Cannes 2024: Under årets filmfestival i Cannes ble det arrangert spesielle seanser for å feire to av årets mottakere av Æres-Gullpalmen: Studio Ghibli og George Lucas. I denne podkastepisoden ser vi tilbake på våre opplevelser fra da vi kom nært disse storhetene i Cannes.

Kunstnerne i det japanske animasjonsselskapet Studio Ghibli er det første fellesskapet som mottar Æres-Gullpalmen, mens George Lucas følger et stadig tydeligere mønster: Cannes-festivalen ønsker med tildelingen av Æres-Gullpalmen å tiltrekke seg noen av filmverdenens mest berømte figurer for å skape sus, dus og store begivenheter på Croisetten. Og de lykkes! (I tillegg til de to ovennevnte ble også skuespiller Meryl Streep tildelt Æres-Gullpalme på årets festival, men det skjedde før vi ankom.)

Så med utgangspunkt i at en hel kveld i Lumière-palasset ble dedikert til en feiring av Studio Ghibli, og en hel ettermiddag i Salle Debussy ble dedikert til en masterclass med George Lucas, stilte vi opp og bevitnet begivenhetene – og i samtalen nedenfor beretter Montages-redaktørene Lars Ole Kristiansen og Karsten Meinich om hvilke inntrykk de sitter igjen med etter disse seansene.

I tillegg vår prat, gjengir vi helt til slutt i episoden også et drøyt timeslangt lydopptak av George Lucas-masterclassen, for spesielt interesserte – vær på vakt for ujevn lydkvalitet og uredigert innhold, med fare for gåsehud underveis.

God lytting!