Studio Ghibli briljerer med grove strøk i trailer til Fortellingen om prinsesse Kaguya

Med grove strøk tegnes et magisk univers i den amerikanske traileren til Isao Takahata og Studio Ghiblis Fortellingen om prinsesse Kaguya.

For et års tid siden presenterte den japanske animasjonsmesteren Hayao Miyazaki sin avskjedsfilm, Vinden stiger, under filmfestivalen i Venezia. Fortellingen om prinsesse Kaguya er det anerkjente animasjonsstudioets første film siden mesterens oppsigelse, og ut ifra den ferske traileren å dømme ser det ikke ut til at Miyazakis avskjed har satt en stopper for studioets kreativitet.

Fortellingen om prinsesse Kaguya er basert på det japanske folkeeventyret The Tale of the Bamboo Cutter, også kjent som Prinsesse Kaguya, som regnes blant de eldste nasjonale eventyrskattene. 78 år gamle Isao Takahata står bak mesterverker som Grave of the Fireflies og Only Yesterday, og Prinsesse Kaguya blir sannsynligvis hans siste. Den norske distributøren Arthaus oppsummerer handlingen slik:

Okina er en gammel bonde som en dag finner en bitteliten jente på størrelse med en finger inne i en lysende bambusstamme. Han tar jenta med hjem til kona Ouna. De bestemmer seg for å ta vare på og oppdra henne som en prinsesse. Med kjærligheten fra sine foreldre er hun plutselig er hun blitt forvandlet en nydelig ung kvinne.

Traileren presenterer Fortellingen om prinsesse Kaguya som et utpreget poetisk eventyr. Møtepunktet mellom et litt grovkornet utrykk og en mer finpolert, klassisk Ghibli-stil – slik vi først og fremst kjenner den gjennom Miyazakis verker – ser ut til å skape en forfriskende balanse. Dette ser ut til å bli en fryd for øyet.

Fortellingen om prinsesse Kaguya får norsk kinopremiere 28. november. Se den amerikanske traileren under frysbildene.

*

10 8 no2_kaguya_nikonikoboard_out 11 7 no.1_hime_poster_3_out 3???2_ol no3_kaguya_nikonikoboard_out

*