Arthaus har sikret seg katalogen til Studio Ghibli

Arthaus har sikret seg filmkatalogen til japanske Studio Ghibli. Det melder den norske distributøren i en gledelig pressemelding.

Blant cineaster flest er Studio Ghibli verdens fremste leverandør av animasjonskunst, og særlig har filmene til grunnlegger Hayao Miyazaki – som Min nabo Totoro, Chihiro og heksene og Prinsesse Mononoke – mange dedikerte fans. Nå kan Arthaus smykke seg med å ha tilgang til å distribuere samtlige titler på kino. Direktør Svend B. Jensen forteller:

Arthaus har lenge hatt et mål om å være Ghiblis distributør i Norge. Vi ønsker å relansere animasjonsperler som Min nabo Totoro, Kikis budservice, Det levende slottet, Prinsesse Mononoke og Ponyo på klippen ved havet på kino i Norge. Vi mener at disse filmene er noe av det beste som er laget av barne- og familiefilm, og at de rett og slett er tidløse. Nå ønsker vi å gjøre dem tilgjengelige for en ny generasjon Ghibli-fans.

Mesterverket Chihiro og heksene ble relansert på kino i mai, for første gang med norske stemmer. Mottagelsen har vært oppløftende, og i anledning Studio Ghiblis 30-årsjubileum, velger Arthaus å vise en 35mm-kopi av Min nabo Totoro som årets utekino på St. Hanshaugen (fredag 28. august). Det tradisjonsrike arrangementet er gratis.

Vi ser frem til flere Studio Ghibli-filmer på norsk kino i årene fremover! Tør vi håpe på at Isao Takahatas voksenfilmer Grave of the Fireflies og Only Yesterday også blir å finne blant de utvalgte titlene?

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Hakon Tdal sier:

    Så, kvar kan vi kjøpa eller leiga desse digitalt for strømming/streaming?

    • Hei Håkon! Studio Ghibli har en policy på at filmene ikke skal gjøres tilgjengelig på strømmetjenester. Vi jobber stadig med å overtale dem til å gjøre dem tilgjengelig også digitalt, men inntil videre må filmene kjøpes på dvd eller bluray (de har dem blant annet på Platekompaniet) eller ses på kino – hvor de også vises med jevne mellomrom. Mvh, Nille Stormoen i Arthaus

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>