- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Arthaus har sikret seg katalogen til Studio Ghibli

Av , 2. juni 2015 i Ukategorisert

Arthaus har sikret seg filmkatalogen til japanske Studio Ghibli [1]. Det melder den norske distributøren i en gledelig pressemelding.

Blant cineaster flest er Studio Ghibli verdens fremste leverandør av animasjonskunst, og særlig har filmene til grunnlegger Hayao Miyazaki [2] – som Min nabo Totoro, Chihiro og heksene og Prinsesse Mononoke – mange dedikerte fans. Nå kan Arthaus smykke seg med å ha tilgang til å distribuere samtlige titler på kino. Direktør Svend B. Jensen forteller:

Arthaus har lenge hatt et mål om å være Ghiblis distributør i Norge. Vi ønsker å relansere animasjonsperler som Min nabo Totoro, Kikis budservice, Det levende slottet, Prinsesse Mononoke og Ponyo på klippen ved havet på kino i Norge. Vi mener at disse filmene er noe av det beste som er laget av barne- og familiefilm, og at de rett og slett er tidløse. Nå ønsker vi å gjøre dem tilgjengelige for en ny generasjon Ghibli-fans.

Mesterverket Chihiro og heksene [3] ble relansert på kino i mai, for første gang med norske stemmer. Mottagelsen har vært oppløftende, og i anledning Studio Ghiblis 30-årsjubileum, velger Arthaus å vise en 35mm-kopi av Min nabo Totoro [4] som årets utekino på St. Hanshaugen (fredag 28. august). Det tradisjonsrike arrangementet er gratis.

Vi ser frem til flere Studio Ghibli-filmer på norsk kino i årene fremover! Tør vi håpe på at Isao Takahatas voksenfilmer Grave of the Fireflies [5] og Only Yesterday [6] også blir å finne blant de utvalgte titlene?


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/arthaus-har-sikret-seg-katalogen-til-studio-ghibli/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Studio Ghibli: http://en.wikipedia.org/wiki/Studio_Ghibli

[2] Hayao Miyazaki: http://montages.no/filmfolk/hayao-miyazaki

[3] Chihiro og heksene: http://montages.no/film/chihiro-og-heksene/

[4] Min nabo Totoro: http://www.imdb.com/title/tt0096283/?ref_=nm_flmg_dr_17

[5] Grave of the Fireflies: http://montages.no/film/grave-of-the-fireflies/

[6] Only Yesterday: http://montages.no/film/only-yesterday/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.