Filmfrelst #535: En samtale med regissør Lukas Dhont om Close

I denne episoden presenterer vi et intervju med den unge belgiske regissøren Lukas Dhont, som i disse dager er kinoaktuell med Close – et vennskapsdrama som vant Juryens Grand Prix i Cannes i 2022.

Dhont debuterte i Cannes med Girl i 2018, og i begge sine to spillefilmer ser han nærmere på unge hovedpersoner som befinner seg i en brytningstid der tematikk som identitet, kjønn og tilhørighet kommer til overflaten. «Det er i stor grad kroppen som debatteres i maskuline og feminine former,» skrev Ida Cathrine Holme Nielsen om Girl her på Montages, og om Close skrev redaktør Hedda Robertsen nylig at den «er en taktil coming of age-fortelling, tett på hud og sanselighet».

Robertsen og Karsten Meinich introduserer episoden nedenfor med en kort, spoilerfri presentasjon av Close og hva slags film den er, før vi setter til praten med Lukas Dhont. Vi møtte regissøren på en takterrasse i Cannes dagen etter verdenspremieren, og i samtalen spør vi blant annet om Dhonts valg av tematikk og interesse for unge protagonister.

God lytting!