Filmfrelst #510: Aftersun og De humani corporis fabrica

I denne podkasten fra fjorårets Cannes-festival snakker vi om to av de beste filmene vi så der nede, Charlotte Wells’ Aftersun (som nå er kinoaktuell i Norge) og Lucien Castaing-Taylor og Verena Paravels De humani corporis fabrica.

I sideseksjonen Kritikeruken vises filmer av første- og andregangsregissører, og dette programmet er vanligvis en sikker kilde til oppdagelser – så også i fjor. Skotske Charlotte Wells deltok i Kritikeruken med sin første langfilm Aftersun, og vårt panel var enige om at dette ble festivalens beste fiksjonsfilm. På den andre siden ble vi slått i bakken av den etnosensografiske dokumentaren De humani corporis fabrica (som vises i Quinzaine des réalisateurs), regissert av duoen Castaing-Taylor/Paravel, som sist imponerte oss med sin kompromissløse kannibaldokumentar Caniba i Venezia i 2017 (diskutert i Filmfrelst #279).

Begge filmene står i fokus i samtalen nedenfor, og i første del om Aftersun snakker vi om en del ulike scener og motiver i detalj, så selv om det ikke egentlig er spoilere, kan de som ønsker å vite absolutt ingenting om filmen – utover at den er en stor oppdagelse og høyst sannsynlig vil stå igjen som en av årets beste – hoppe rett til praten om De humani corporis fabrica (starter omtrent 40 minutter inn i episoden).

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen, Truls Foss og Pernille Middelthon.

God lytting!