Filmfrelst #371: En samtale med regissør Céline Sciamma (Portrett av en kvinne i flammer)

I denne episoden av Filmfrelst presenterer vi en samtale med den franske regissøren og manusforfatteren Céline Sciamma, som er kinoaktuell i Norge med sin nye film Portrett av en kvinne i flammer.

Sciamma har tidligere markert seg med oppvekstfilmene Vannliljer (2007), Tomboy (2011) og Girlhood (2014), og med Portrett av en kvinne i flammer går hun i nye retninger. Kritikerne var fra seg av begeistring da filmen hadde premiere under Cannes-festivalen i mai, og i løpet av det halve året som har gått siden hun for første gang deltok i hovedkonkurransen, har Sciamma nær sagt gått fra å være en favoritt hos kresne cinefile til å bli «allemannseie».

Vår redaktør Karsten Meinich møtte Sciamma til en samtale som tar oss gjennom karrieren, med et ekstra fokus på Portrett av en kvinne i flammer.

God lytting!