Motiver fra «Lumière! Eventyret begynner» og Thierry Frémaux (foto: Sigurd Moe Hetland)

Filmfrelst

Filmfrelst #285: Et møte med Cannes-sjefen Thierry Frémaux om Lumière! Eventyret begynner

I forbindelse med den norske kinopremieren på Lumière! Eventyret begynner kom den innfytelsesrike Cannes-sjefen Thierry Frémaux på besøk til Oslo.

I denne episoden byr vi på et møte med Frémaux, der han diskuterer filosofien bak Lumière!, arbeidet med filmen og hvorfor Lumière-brødrene var langt mer enn bare oppfinnere, men staket ut en av de to kunstneriske hovedretningene i filmhistorien.

Før intervjuet introduserer vi episoden med noen kommentarer til Lumière (som vi tidligere har snakket om i denne festivalepisoden), og til slutt har vi valgt å inkludere den lengre praten mellom redaktør Karsten Meinich og Frémaux som fant sted på Gimle kino onsdag kveld, i forbindelse med filmens førpremiere. (Dette opptaket er av noe lavere kvalitet enn det eksklusive Filmfrelst-intervjuet, og må derfor anses som «bonusmateriale».)

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>