Filmfrelst #285: Et møte med Cannes-sjefen Thierry Frémaux om Lumière! Eventyret begynner

I forbindelse med den norske kinopremieren på Lumière! Eventyret begynner kom den innfytelsesrike Cannes-sjefen Thierry Frémaux på besøk til Oslo.

I denne episoden byr vi på et møte med Frémaux, der han diskuterer filosofien bak Lumière!, arbeidet med filmen og hvorfor Lumière-brødrene var langt mer enn bare oppfinnere, men staket ut en av de to kunstneriske hovedretningene i filmhistorien.

Før intervjuet introduserer vi episoden med noen kommentarer til Lumière (som vi tidligere har snakket om i denne festivalepisoden), og til slutt har vi valgt å inkludere den lengre praten mellom redaktør Karsten Meinich og Frémaux som fant sted på Gimle kino onsdag kveld, i forbindelse med filmens førpremiere. (Dette opptaket er av noe lavere kvalitet enn det eksklusive Filmfrelst-intervjuet, og må derfor anses som «bonusmateriale».)

God lytting!