TIFF 2016

Filmfrelst #207: TIFF 2016 – Jeremy Saulniers Green Room og Lenny Abrahamsons Room

TIFF 2016: I denne første podkasten fra årets utgave av Tromsø Internasjonale Filmfestival, diskuterer vi Jeremy Saulniers Green Room og Lenny Abrahamsons Oscar-nominerte Room.

Vi nærmer oss midten i festivaluka, og har samlet en gjeng for å snakke om to potensielle høydepunkter fra TIFF-programmet, som begge spiller på klaustrofobi og lukkede rom (uten å ha særlig mye annet til felles). Jeremy Saulnier debuterte med hevnthrilleren Blue Ruin, som mottok mye skryt etter premieren i Cannes for et par år siden. Lever den groteske etterfølgeren Green Room opp til forventningene?

Room er nominert til fire Oscar-priser, for beste film, regi, manus og kvinnelige hovedrolle. Klarer regissør Lenny Abrahamson (hvis forrige film, Frank, ble vist på TIFF i fjor) å finne et filmisk uttrykk som formidler rollefigurenes isolasjon?

Vi har bragt med lydstudioet vårt til Tromsø, og foran mikrofonene sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen, Mads Outzen og Pernille Risbråthe Egebjerg.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Lars JG sier:

    Veldig morsom diskusjon av Room. Enig i mye av det som blir sagt. Men jeg syns det er en stor film. Så den på TIFF, og elsker den. De to hovedrolleinnehaverne er eksepsjonelt strålende.
    Angående Green Room, så er det en skikkelig kalkun. Disse to filmene får terningkast 6 og 1. :)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>