- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmfrelst #207: TIFF 2016 – Jeremy Saulniers Green Room og Lenny Abrahamsons Room

Av Redaksjonen , 21. januar 2016 i Filmfrelst

TIFF 2016: I denne første podkasten fra årets utgave av Tromsø Internasjonale Filmfestival, diskuterer vi Jeremy Saulniers Green Room [1] og Lenny Abrahamsons Oscar-nominerte Room [2].

Vi nærmer oss midten i festivaluka, og har samlet en gjeng for å snakke om to potensielle høydepunkter fra TIFF-programmet, som begge spiller på klaustrofobi og lukkede rom (uten å ha særlig mye annet til felles). Jeremy Saulnier [3] debuterte med hevnthrilleren Blue Ruin [4], som mottok mye skryt etter premieren i Cannes for et par år siden. Lever den groteske etterfølgeren Green Room opp til forventningene?

Room er nominert til fire Oscar-priser, for beste film, regi, manus og kvinnelige hovedrolle. Klarer regissør Lenny Abrahamson [5] (hvis forrige film, Frank [6], ble vist på TIFF i fjor) å finne et filmisk uttrykk som formidler rollefigurenes isolasjon?

Vi har bragt med lydstudioet vårt til Tromsø, og foran mikrofonene sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen, Mads Outzen og Pernille Risbråthe Egebjerg.

God lytting!


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2016/01/filmfrelst-207-tiff-2016-jeremy-saulniers-green-room-og-lenny-abrahamsons-room/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Green Room: http://www.imdb.com/title/tt4062536/?ref_=nm_knf_i3

[2] Room: http://montages.no/film/room/

[3] Jeremy Saulnier: http://www.imdb.com/name/nm1099918/

[4] Blue Ruin: http://www.imdb.com/title/tt2359024/?ref_=nm_knf_i1

[5] Lenny Abrahamson: http://montages.no/filmfolk/lenny-abrahamson

[6] Frank: http://montages.no/film/frank/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.