Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen. (Fotograf: Håkon Borg)

Filmfrelst

Filmfrelst #143: «Alt nytt skapes i ensomhet» – et møte med Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen

I denne spesialepisoden av Filmfrelst møter vi regissør Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen for en samtale om film, estetikk, kunst og… vel, livet.

Krutzkoff Jacobsen er i disse dager kinoaktuell med sin nye spillefilm De umoralske, og i samtale med Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen fra Montages-redaksjonen blir denne filmen utgangspunktet for en mer dyptpløyende utforskning av regissørens karriere, kunstsyn, filmspråk og mye mer. Les også Dag Sødtholts ferske analyse av De umoralske.

Fotograf Håkon Borg har på oppdrag fra Montages gjort en portrettserie av Krutzkoff Jacobsen i forbindelse med denne podkasten. Se alle bildene her.

God lytting!

Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen. (Fotograf: Håkon Borg)
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen. (Fotograf: Håkon Borg)

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 5 kommentarer

 1. Unge Aasen sier:

  Dette er helt rått. Dette er akkurat det norsk film trenger

 2. Miki Hakkonen sier:

  Det norsk film trenger er mindre folk som sier hva norsk film trenger.

 3. Asle Thu sier:

  Det høres ut som om det er en film jeg hadde likt. Håper den kommer på DVD slik at jeg kan se den. Før i tiden var det kanskje sånn at de fleste filmene bare ble sett på kino, men i dag er det ikke sånn lenger. Det er mange måter å se film på, og de som lager film må innse det ellers er det ikke sikkert at filmene blir sett. Jeg lurer også på hvorfor det tar så lang tid før nye filmer kommer på DVD?

 4. Tommy sier:

  Nydelig episode, veldig interessant samtale. Takk!

 5. Takk selv, Tommy. Glad for å høre at episoden var interessant å høre på; det var en samtale som føltes viktig for oss også, og desto mer oppmuntrende i etterkant å registrere at lytterne våre finner det verdifullt.

  Asle: Det finnes ikke noe enkelt svar på hvorfor det ofte går lang tid mellom kinolansering og DVDen slippes, men et slags hovedmønster er at det registrerer gamle, innarbeidede modeller for at spillefilmer lanseres med «vinduer» for tilgjengelighet. Altså, først som kinofilm, deretter en pause før DVD/Bluray (og eventuelt streaming), så TV-rettigheter, etc. Man skulle tro at norske filmer kanskje enklere kunne endre på dette, men det er sjelden vi ser eksperimenter med å lansere filmene «overalt» med en gang.

  I tilfellet med De umoralske hadde det kanskje vært fornuftig å gjøre filmen tilgjengelig på flere plattformer samtidig. Men regler for støtteordninger og distribusjonsavtaler kan ofte sette en stopper for en slags «fri» modell. Her får vi anta at bransjen naturlig vil tilpasse seg forbrukernes nye mønstre med tiden. Men det går jammen seigt!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>