Filmfrelst #139: Berlinalen 2014, Boyhood

Berlinalen 2014: I denne miniepisoden av Filmfrelst snakker vi om Richard Linklaters Boyhood. Filmen ble umiddelbart Gullbjørn-favoritt etter pressevisningen, der stemningen i salen var til å ta og føle på, men måtte nøye seg med prisen for beste regi under gårsdagens avslutningsseremoni.

Boyhood er et unikt prosjekt, der Linklater forteller en coming of age-historie som strekker seg over tolv år, og benytter de samme skuespillerne hele veien. Altså har filmteamet møttes noen uker hvert år siden 2002 for å skildre tiden som går på en mest mulig autentisk måte. Et fascinerende eksperiment, men har det blitt en god film?

Deltagere i denne episoden er (en kraftig forkjølet) Lars Ole Kristiansen og Sveinung Wålengen. Vi beklager kaféstøyen i bakgrunnen og den brå avslutningen – vi ble plutselig nødt til å løpe av gårde for å rekke et tog. Forhåpentligvis får Boyhood norsk kinodistribusjon, og i så fall kommer vi tilbake til filmen ved en senere anledning.