Filmfrelst

Filmfrelst #96: Kiarostami, Mungiu og Cronenberg i Cannes

Cannes 2012: De tre regissørene Abbas Kiarostami, Cristian Mungiu og Brandon Cronenberg stiller alle med sine nye filmer i Cannes i år, men med vidt forskjellige utgangspunkt. De to førstnevnte har begge vunnet Gullpalmen tidligere (for henholdsvis Smaken av kirsebær og 4 måneder, 3 uker, 2 dager) og deltar i år i hovedkonkurransen med Like Someone in Love og Beyond the Hills, mens unge Cronenberg (sin fars sønn) er her med sin debut – Antiviral, som vises i Un Certain Regard.

Vi har i løpet av de siste par dagene her i Cannes sett alle disse tre filmene, og diskuterer dem i denne episoden – uten å komme inn på spoilere for noen av historiene. Podkast-panelet består av Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 5 kommentarer

 1. Christoffer Ødegården sier:

  Kom dere inn? Blir spennende å høre deres omtale av Killing Them Softly, definitivt en av filmene jeg er mest spent på i år.

 2. Da er det en sorg å meddele at vi ikke kom inn – etter to og en halv time i kø!! Men buzzen på Dominiks film har vært lunken. I kveld skal vi på galla på Leos Carax’ comeback-film (hans første siden POLA X) HOLY MOTORS, og de amerikanske kritikerne vi traff på Fantastic Fests karaokefest i går var helt fra seg av begeistring. Store forventninger!!

 3. Aksel Akselsen sier:

  Ikke hørt på Podcasten ennå, men vil bare si ja, Holy Motors! Skulle ønske jeg var i Cannes. Og håper også dere vil skrive/podcaste noe om Post Tenebras Lux som er den filmen jeg personlig har vært aller mest spent på, den vises vel i morgen/dag om jeg ikke tar feil.

 4. Aksel Akselsen sier:

  Mungiu-filmen hørtes lovende ut.

 5. Anbefaler dette korte, lille videointervjuet med Mungiu hvor han bl.a. diskuterer sin estetikk og innfallsmetode, som kan resultere i en komplisert klippeprosess, når bildene til tider er 12 minutter lange og ikke kan klippes opp.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>