Caption

Norsk plakat til Armadillo

Fra den danske dokumentaren «Armadillo». Foto: © Lars Skree.

Den danske filmen Armadillo har ordinær kinopremiere her til lands den 27.8. Arthaus står for distribusjonen, og nå har den norske plakaten blitt sendt i trykken. Som en typisk Arthaus-plakat er den stilren og forsøker samtidig å sette fokus på at dette ikke er en typisk dokumentar man ofte blir servert på TV og på norske kinoer. Bildet av den sjokkskadede soldaten formilder forhåpentligvis det vi til nå har hørt om filmen.

Det blir spennende å se om dokumentaren klarer å gjøre noe ut av seg på norske kinoer. Helt siden midten av 2000-tallet har antallet besøkende på både utenlandske og norske dokumentarfilmer vært synkende. Kanskje trenden snur seg med denne filmen? Vi har jo i senere tid hatt en del omtale av norsk deltakelse i Afghanistan på godt og vondt, samt at Armadillo har generert en den furore på egen hånd i Danmark og i verden forøvrig.

Den norske filmplakaten til «Armadillo»

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Bendik A. sier:

  Hm… Er litt usikker på hvor godt jeg liker plakaten. Stilren er vel kanskje ikke et ord jeg selv ville ha brukt da bildekomposisjonen kræsjer litt mellom bildet av soldaten og det jeg antar er basen i Afghanistan. Typevalget er vel heller ikke verdens beste… Men men, skal nå se filmen uansett. Trenger heldigvis ikke å bli solgt på filmen gjennom plakaten.

 2. Helene Miller sier:

  Hva gjør en plakat norsk? Er den norsk når den er skrevet på norsk? Er den norsk når innholdet er norsk? Er den norsk fordi et norsk trykkeri har trykket den? Er den norsk fordi oppdragsgiver er norsk? Er den norsk fordi den blir betalt i norske penger? Er den norsk fordi en typograf/designer har lagt sin hånd på utførelsen? Er den norsk fordi fotografen som tok bildene er norsk? Er den norsk fordi kreatørene av ideen er norske? Er den norsk fordi de som bestemmer at plakaten skal lages er norske? Er den norsk fordi den har vært på norsk jord? Er den norsk når hva den beskriver er norsk?
  Hvorfor skal alt være så norskt?

  Er dette i grunn interessant å vite?

 3. Den er norsk fordi denne er dansk.

 4. Bendik A. sier:

  Den er vel norsk da den er laget for det norske markedet.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>