Norsk plakat til Armadillo

Den danske filmen Armadillo har ordinær kinopremiere her til lands den 27.8. Arthaus står for distribusjonen, og nå har den norske plakaten blitt sendt i trykken. Som en typisk Arthaus-plakat er den stilren og forsøker samtidig å sette fokus på at dette ikke er en typisk dokumentar man ofte blir servert på TV og på norske kinoer. Bildet av den sjokkskadede soldaten formilder forhåpentligvis det vi til nå har hørt om filmen.

Det blir spennende å se om dokumentaren klarer å gjøre noe ut av seg på norske kinoer. Helt siden midten av 2000-tallet har antallet besøkende på både utenlandske og norske dokumentarfilmer vært synkende. Kanskje trenden snur seg med denne filmen? Vi har jo i senere tid hatt en del omtale av norsk deltakelse i Afghanistan på godt og vondt, samt at Armadillo har generert en den furore på egen hånd i Danmark og i verden forøvrig.

Den norske filmplakaten til «Armadillo»