Armadillo tidligere på kino enn først planlagt

På grunn av mediedekningen av den danske krigsdokumentaren Armadillo har produksjonsselskapet valgt å flytte premieren fra 7. juli til 27. mai. I Cannes ble filmen godt mottatt, og det ble bestemt at selv om lydarbeidet ikke er helt ferdig skal filmen vises på danske kinoer likevel:

»Efter den massive mediedækning af Armadillo skylder vi danskerne, at de også selv får mulighed for at tage stilling til filmen – og ikke blot få andres holdning præsenteret gennem medierne. Derfor har vi valgt at sende filmen i biografen så hurtigt som muligt«, skriver instruktør Janus Metz i en pressemeddelelse.

Politiken.dk

Dokumentaren har mottatt ros for godt fotografi og hvordan den beveger seg i grenseland mellom klassisk dokumentar- og spillefilmestetikk. I den offisielle traileren ser vi at alle bildene er preget av en lett fargetoning som bryter med hvordan vi tradisjonelt oppfatter dokumentarfilm, og det blir med dette en fremmedgjøring som kanskje bidrar til at man tar filmen mer på alvor og tenker over hvordan dokumentaren kan bidra til å skape debatt i samfunnet.

Det blir spennende å se om filmen får kinovisning her i Norge. Hvis ikke er det tegn som kan tyde på at filmen i hvert fall får TV-visning siden NRK (sammen med SVT, YLE og DR) er listet opp på filmens nettsider.