David Fincher gjør tv-film

The Hollywood Reporter skriver i dag at mesterregissør David Fincher skal produsere en amerikansk tv-film basert på den britiske miniserien House of Cards fra 1990. Prosjektet er et resultat av et samarbeid med Media Rights Capital, mens Eric Roth som sist jobbet med Fincher på The Curious Case of Benjamin Button, også skal bidra som executive producer. For å være en filmskaper som står helt i front av de visuelt visjonære filmkunstnerne i det moderne Hollywood, er det både spennende og interessant at David Fincher skal jobbe med tv-filmformatet som i hvert fall tidligere er forbundet med det motsatte. Så skal det også sies at rollen som executive producer som regel betyr minimal kunstnerisk involvering.

BBC-miniserien bygger opprinnelig på en roman av tidligere rådgiver for Margareth Thatcher og politiker i det konservative partiet, Michael Dobbs, med handling som også spinner rundt det politiske miljøet under Thatchers regjeringstid. I den amerikanske versjonen blir handlingen naturligvis flyttet til dagens USA, men utover det er svært lite kjent om prosjektet per i dag, ikke engang hvilken tv-kanal som blir sittende med rettighetene.