Kevin Spacey i storform – første smakebit fra David Finchers Netflix-serie House of Cards

Kevin Spacey – hvor ble han av? Etter Oscar-priser for The Usual Suspects og American Beauty, og like udødelige rolleprestasjoner i L.A. Confidential og Se7en ble 00-tallet noe av en nedtur den karakteristisk lakoniske skuespilleren.

Mannen med det litt barnlige ansiktet og foruroligende blikket så ikke ut til å bli omsatt på en god måte – mye takket være en del uheldige filmvalg. I den første smakebiten fra David Finchers VOD-serie House of Cards, som skal vises eksklusivt på Netflix, fanger han blikket mitt fra første scene, og med tanke på at han selv står som medvirkende produsent er det rimelig å tro at denne serien er et hjertebarn for Spacey.

Fincher har selv regissert de to første episodene, mens James Foley (Glengarry Glen Ross), Carl Franklin (Devil In A Blue Dress) og Joel Schumacher (Falling Down, Batman & Robin) står for resten. Med tanke på sistnevntes dalende karriere – befestet med retningsløse Twelve fra 2010 – er han i sannhet et merkelig valg, men vedkommende er under streng bevoktning, så jeg setter min lit til at resultatet ikke vil lide noen nød forårsaket av Schumachers bidrag.

Det er oppløftende å se at Finchers fingeravtrykk dominerer hvert eneste bilde her; det er åpenbart at mesterregissøren har stått for seriens visuelle fremtoning, og særlig samarbeidet med Jeff Cronenweth, som ble forfinet i The Social Network og The Girl With the Dragon Tattoo, ser ut til å ha vært en rettesnor for estetikken i House of Cards. Lyssettingene er komplekse og mettede, men også tilbakeholde, og kameraarbeidet virker umiskjennelig, stålkontrollert Finchersk.

House of Cards er basert på BBCs miniserie med samme navn fra 1990 og har premiere 1. februar 2o13.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 5 kommentarer

 1. Marius Vibe sier:

  Spennende!
  – men det skal godt gjøres å overgå originalens iskalde, distanserte presisjon. Anbefaler alle som har sjansen til det å sjekke BBCs House of Cards først – og jeg tviler på at det ødelegger noe for den amerikanske versjonen. Etter traileren å dømme, kommer denne serien nok til å ha en litt annen approach til det samme materialet, og jeg tror det kan bli morsomt å sammenligne etter hvert.

 2. kikki gulliksen sier:

  Artig hvordan Fincher kan gå fra ADHD (The Social Network) til sloooow-core dialog på grensen til tibakestående, og få begge deler til å funke!

 3. Noen indikasjoner på om denne serien også blir tilgjengelig på norske Netflix samme tid?

 4. Fikk denne reklamemailen fra Netflix – svaret er ja:

  «NETFLIX ORIGINALS-SERIEN HOUSE OF CARDS MED KEVIN SPACEY OG ROBIN WRIGHT BLIR TILGJENGELIG FRA OG MED 1. FEBRUAR 2013. Hele første sesong med samtlige 13 episoder av den dramatiske serien som er laget av David Fincher og Beau Willimons blir tilgjengelig eksklusivt for alle Netflix-medlemmer ved lansering.

  Alle de 13 episodene av dramaseriens første sesong blir tilgjengelig for Netflix-brukere i land hvor Netflix er tilgjengelig – Nord-Amerika, Storbritannia, Irland, Sør-Amerika og Norden.»

 5. Så da er det kanskje liv i nordens netflix likevel. Det er jo ikke akuratt så det renner inn med påfyll hver uke.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>