- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Kevin Spacey i storform – første smakebit fra David Finchers Netflix-serie House of Cards

Av , 15. november 2012 i Ukategorisert

Kevin Spacey [1] – hvor ble han av? Etter Oscar-priser for The Usual Suspects og American Beauty, og like udødelige rolleprestasjoner i L.A. Confidential og Se7en ble 00-tallet noe av en nedtur den karakteristisk lakoniske skuespilleren.

Mannen med det litt barnlige ansiktet og foruroligende blikket så ikke ut til å bli omsatt på en god måte – mye takket være en del uheldige filmvalg. I den første smakebiten fra David Fincher [2]s VOD-serie House of Cards [3], som skal vises eksklusivt på Netflix, fanger han blikket mitt fra første scene, og med tanke på at han selv står som medvirkende produsent er det rimelig å tro at denne serien er et hjertebarn for Spacey.

Fincher har selv regissert de to første episodene, mens James Foley (Glengarry Glen Ross [4]), Carl Franklin (Devil In A Blue Dress [5]) og Joel Schumacher (Falling Down [6], Batman & Robin [7]) står for resten. Med tanke på sistnevntes dalende karriere – befestet med retningsløse Twelve [8] fra 2010 – er han i sannhet et merkelig valg, men vedkommende er under streng bevoktning, så jeg setter min lit til at resultatet ikke vil lide noen nød forårsaket av Schumachers bidrag.

Det er oppløftende å se at Finchers fingeravtrykk dominerer hvert eneste bilde her; det er åpenbart at mesterregissøren har stått for seriens visuelle fremtoning, og særlig samarbeidet med Jeff Cronenweth [9], som ble forfinet i The Social Network og The Girl With the Dragon Tattoo, ser ut til å ha vært en rettesnor for estetikken i House of Cards. Lyssettingene er komplekse og mettede, men også tilbakeholde, og kameraarbeidet virker umiskjennelig, stålkontrollert Finchersk.

House of Cards er basert på BBCs miniserie [10] med samme navn fra 1990 og har premiere 1. februar 2o13.

[11]


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/kevin-spacey-i-storform-forste-smakebit-fra-david-finchers-netflix-serie-house-of-cards/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Kevin Spacey: http://montages.no/filmfolk/kevin-spacey

[2] David Fincher: http://montages.no/filmfolk/david-fincher

[3] House of Cards: http://www.imdb.com/title/tt1856010/

[4] Glengarry Glen Ross: http://www.imdb.com/title/tt0104348/

[5] Devil In A Blue Dress: http://www.imdb.com/title/tt0112857/

[6] Falling Down: http://www.imdb.com/title/tt0106856/

[7] Batman & Robin: http://www.imdb.com/title/tt0118688/

[8] Twelve: http://www.imdb.com/title/tt1407084/

[9] Jeff Cronenweth: http://montages.no/filmfolk/jeff-cronenweth

[10] BBCs miniserie: http://en.wikipedia.org/wiki/House_of_Cards

[11] Image: http://montages.no/nyheter/kevin-spacey-i-storform-forste-smakebit-fra-david-finchers-netflix-serie-house-of-cards/house-2/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.